NBA Trade Machine: het wilde Westen

Door

Cleveland Cavaliers v Boston Celtics

Sacramento Kings

Doel: play-offs halen
Nodig: versterking op power forward

Wie had gedacht dat de Sacramento Kings dit seizoen zo sterk voor de dag zouden komen? Op een paar die-hard Kings fans na, niemand. Maar met de evolutie van DeMarcus Cousins tot een ‘brave jongen’, die zich vanaf nu toelegt op gewoon ballen in plaats van te klagen tegen de wedstrijdleiding, gingen de Kings sterk van start. Ondertussen werd er wel weer wat meer verloren maar er is hoop in Sactown. Bovendien speelt Rudy Gay beter dan ooit, doet Darren Collison het beter dan verwacht als point guard en speelt ook de bank vrij goed mee.

Het ontbreekt de Kings echter aan een solide power forward, die wat druk kan wegnemen van Cousins. Jason Thompson is een nuttige speler maar eigenlijk niet goed genoeg als basisspeler. Carl Landry is een optie maar gewoon op zijn best vanaf de bank. Reggie Evans is te beperkt en de tijd dat mensen geloofden in Derrick Williams is al lang voorbij. Gay kan tegen sommige teams wel uit de voeten als kleine PF, maar zijn beste positie blijft toch de small forward. Bovendien is Omri Casspi het enige alternatief op die positie.


Trade:

Sacramento Kings krijgen Jeff Green

Boston Celtics krijgen Derrick Williams + Ben McLemore


Financieel kan deze trade nauwelijks perfecter uitkomen. Green verdient 9,2 miljoen dollar bij de Celtics, terwijl de contracten van Williams (6,3mil) en McLemore (3mil) uitkomen op iets meer dan 9,3 miljoen.

Met Jeff Green in de rangen beschikken de Kings over een speler die op drie posities uit de voeten kan. Green begon zijn loopbaan in Seattle als power forward, zodat Kevin Durant op de SF kon spelen. De 28-jarige Green zal het defensief niet altijd makkelijk hebben, maar offensief geeft hij de Kings een extra dimensie met zijn talenten als scorer en schutter. McLemore verliezen zal pijn doen maar de Kings hebben met Nik Stauskas een meer dan waardige vervanger in huis. Bovendien krijgen ze voor het expiring contract van Williams nog iets in return.

6 Reacties
 1. Bahadir 5 jaar ago

  En wie gaat er dan op SG spelen bij de Clippers? Nee, de Clippers hebben alleen een goede SF nodig.

  Ik ben het dan ook zeker niet eens met het deze trade. Redick is sowieso een onderschatte speler. Die jongen kan schieten als de beste en toont ook inzet op defensief vlak. Hij en Paul vormen een ijzersterk backcourt.

  De Clippers zouden Spencer Hawes moeten traden voor een SF à la Luol Deng. Iemand die de wings van de tegenstanders kan verdedigen en ook offensief aardig mee kan ‘ballen.

  • Joost 5 jaar ago

   Daarnaast gaan de hawks nooooooit Horford opgeven!

   • Ik weet niet of Al Horford zo heilig is voor ATL. Hij is enorm blessuregevoelig en de Hawks haalden vorig seizoen zonder hem de tweede ronde.

    De Clippers hebben ook iemand rondlopen genaamd Jamal Crawford. maar ook Reggie Bullock kan op de SG spelen, zelfs DeMarre Carroll indien ‘mijn’ trade zou doorgaan. LAC heeft iemand nodig op C die echt iets bijdraagt, in plaats van te dunken of gewoon onder de ring te staan.

   • Joost 5 jaar ago

    Ja maar als Horford dan geblesseerd raakt hebben de clippers een groter probleem. Antic is naar mijn mening een betere back up dan hawes op de C

 2. Lars Koster 5 jaar ago

  De pelicans hoeven niet zo zeer spelers te traden, maar wel een andere head coach nemen. Monty heeft alleen in zijn eerste seizoen de playoffs gehaald. En dat dankzij het duo CP3/West.
  Daarna is het bergafwaarts gegaan. Met dit team moet je beter kunnen presteren. Je moet er alleen wel een goede coach voor hebben.

  • Een andere coach kan helpen maar de Pelicans hebben ook gewoon betere spelers nodig. Ze missen een scorer op de wing, die Gordon had moeten zijn. Evans heeft zijn kwaliteiten maar gewoon geen betrouwbaar schot.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen