NBA Trade Machine: het wilde Westen

Door

Indiana Pacers v New Orleans Pelicans

New Orleans Pelicans

Doel: play-offs halen
Nodig: extra ball handler en hulp front court

Met de ontbolstering van Anthony Davis zijn de New Orleans Pelicans een team dat kans maakt om de play-offs te halen. Als The Brow kans wil maken op de MVP award zal hij zijn team echt wel zover moeten brengen. De Pelicans gingen voortvarend van start maar vielen ondertussen wel al wat terug. Davis kan natuurlijk niet alles in zijn eentje. Hoewel, op papier beschikken de Pelicans over een aantal talentrijke spelers, die in hun beste vorm een meerwaarde kunnen vormen. Denk maar aan Jrue Holiday, Tyreke Evans, Ryan Anderson en Eric Gordon.

Het is echter vooral die laatste die voor problemen zorgt. Gordon toonde zich enkele jaren terug een capabale scorer en ball handler. Maar blessures remden zijn ontwikkeling af, ondanks een duur contract. Als de Pelicans de play-offs daadwerkelijk willen halen, moeten ze zich verbeteren in hun front court. En achter Holiday is er wel ruimte voor verbetering met enkel scoring guards Austin Rivers en Jimmer Fredette.


Trade:

New Orleans Pelicans krijgen George Hill + Luis Scola

Indiana Pacers krijgen Eric Gordon + 2016 first round pick


Financieel werkt deze trade. New Orleans geeft Gordons contract van 14 miljoen dollar op, de Indiana Pacers met Hill (8mil) en Scola (4,9mil) komen aan een totaal van dertien miljoen dollar.

Het is zeker geen ideale trade voor beide teams, maar de Pelicans komen hier wel sterker uit op weg naar een mogelijke plek in de play-offs. Gordon is nu vooral inefficiënt en vindt zijn rol niet in een backcourt met Holiday én Evans. In Indiana vindt hij zijn rol beter als tweede aanvallende optie wanneer Paul George terugkeert. De Pelicans geraken af van een zwaar contract, terwijl ze met Hill een veelzijdige guard terugkrijgen en extra hulp in het front court met Scola. Het opgeven van een pick in 2016 mag geen belemmering vormen. Het contract van Scola is bovendien aflopend, wat extra financiële ruimte schept voor de komende zomer.

6 Reacties
 1. Bahadir 5 jaar ago

  En wie gaat er dan op SG spelen bij de Clippers? Nee, de Clippers hebben alleen een goede SF nodig.

  Ik ben het dan ook zeker niet eens met het deze trade. Redick is sowieso een onderschatte speler. Die jongen kan schieten als de beste en toont ook inzet op defensief vlak. Hij en Paul vormen een ijzersterk backcourt.

  De Clippers zouden Spencer Hawes moeten traden voor een SF à la Luol Deng. Iemand die de wings van de tegenstanders kan verdedigen en ook offensief aardig mee kan ‘ballen.

  • Joost 5 jaar ago

   Daarnaast gaan de hawks nooooooit Horford opgeven!

   • Ik weet niet of Al Horford zo heilig is voor ATL. Hij is enorm blessuregevoelig en de Hawks haalden vorig seizoen zonder hem de tweede ronde.

    De Clippers hebben ook iemand rondlopen genaamd Jamal Crawford. maar ook Reggie Bullock kan op de SG spelen, zelfs DeMarre Carroll indien ‘mijn’ trade zou doorgaan. LAC heeft iemand nodig op C die echt iets bijdraagt, in plaats van te dunken of gewoon onder de ring te staan.

   • Joost 5 jaar ago

    Ja maar als Horford dan geblesseerd raakt hebben de clippers een groter probleem. Antic is naar mijn mening een betere back up dan hawes op de C

 2. Lars Koster 5 jaar ago

  De pelicans hoeven niet zo zeer spelers te traden, maar wel een andere head coach nemen. Monty heeft alleen in zijn eerste seizoen de playoffs gehaald. En dat dankzij het duo CP3/West.
  Daarna is het bergafwaarts gegaan. Met dit team moet je beter kunnen presteren. Je moet er alleen wel een goede coach voor hebben.

  • Een andere coach kan helpen maar de Pelicans hebben ook gewoon betere spelers nodig. Ze missen een scorer op de wing, die Gordon had moeten zijn. Evans heeft zijn kwaliteiten maar gewoon geen betrouwbaar schot.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen