NBA Trade Machine: het wilde Westen

Door

Los Angeles Lakers v Atlanta Hawks

Los Angeles Clippers

Doel: titel winnen
Nodig: veelzijdige center, betere small forward

De Clippers zijn sinds de komst van Chris Paul een topper in het Westen. Vorig seizoen lukten de mannen van Lob City onder nieuwe coach Doc Rivers zelfs 57 overwinningen. Maar net als in 2012 kwamen de Clippers niet verder dan de tweede ronde, in 2013 werd zelfs verloren in ronde één. Ook dit seizoen gaat het voortvarend in LA, ondanks een mindere start. En toch… Om een titel naar de ‘tweede ploeg’ uit de City of Angles te halen, hebben de Clippers versterking nodig. Het huidige team voldoet niet om voorbij teams als de Spurs, Grizzlies of Thunder te raken.

Wat dit team nodig heeft, is in de eerste plaats een veelzijdige center. DeAndre Jordan is een leuke speler voor de fans. Hij is een fysiek monster dat rebounds pakt, schoten ver in het publiek blokt en lobs van Chris Paul dunkt alsof het niets is. Maar als de Clippers een titel willen winnen, moeten ze een upgrade zoeken voor DJ. Iemand die ruimte creëert voor Paul en Blake Griffin, die kan scoren in de post, die een outlet pass kan gooien bij een double team, die überhaupt een double team kan aantrekken, die een jump schot heeft en een ontwikkeld spelinzicht. Ook een verbetering op de small forward is welgekomen in LA.


Trade:

LA Clippers krijgen Al Horford + DeMarre Carroll + Elton Brand

Atlanta Hawks krijgen DeAndre Jordan + J.J. Redick + 2017 second round pick


Financieel is deze deal geen probleem. Jordan (11,4mil) en Reddick (6,8mil) komen op een totaal van 18,2 miljoen dollar, Horford (12mil), Carroll (2,4mil) en Brand (2mil) op 16,4 miljoen dollar. De Hawks hebben cap room over en kunnen de extra 1,8 miljoen absorberen.

Deze trade geeft beide teams een boost. De Clippers hebben met Paul en Griffin twee slimme spelers in huis, met Horford komt daar een derde bij. De 28-jarige big man geeft LAC vooral een extra aanvallende optie aangezien Horford zowel onder de basket als via jump shots kan scoren. En iemand die ook in het laatste quarter op het parket kan blijven omdat Horford vrije worpen kan raken (74% carrière). Akkoord, de Clippers verliezen enkele rebounds en blocks, maar Horford is een slimmere verdediger als Jordan. Carroll is een onderschatte forward, die in de categorie van Danny Green thuishoort: 3D, driepunters en defense. Gooi er Brand bij voor nostalgie en diepte, en de trade werkt perfect.

6 Reacties
 1. Bahadir 5 jaar ago

  En wie gaat er dan op SG spelen bij de Clippers? Nee, de Clippers hebben alleen een goede SF nodig.

  Ik ben het dan ook zeker niet eens met het deze trade. Redick is sowieso een onderschatte speler. Die jongen kan schieten als de beste en toont ook inzet op defensief vlak. Hij en Paul vormen een ijzersterk backcourt.

  De Clippers zouden Spencer Hawes moeten traden voor een SF à la Luol Deng. Iemand die de wings van de tegenstanders kan verdedigen en ook offensief aardig mee kan ‘ballen.

  • Joost 5 jaar ago

   Daarnaast gaan de hawks nooooooit Horford opgeven!

   • Ik weet niet of Al Horford zo heilig is voor ATL. Hij is enorm blessuregevoelig en de Hawks haalden vorig seizoen zonder hem de tweede ronde.

    De Clippers hebben ook iemand rondlopen genaamd Jamal Crawford. maar ook Reggie Bullock kan op de SG spelen, zelfs DeMarre Carroll indien ‘mijn’ trade zou doorgaan. LAC heeft iemand nodig op C die echt iets bijdraagt, in plaats van te dunken of gewoon onder de ring te staan.

   • Joost 5 jaar ago

    Ja maar als Horford dan geblesseerd raakt hebben de clippers een groter probleem. Antic is naar mijn mening een betere back up dan hawes op de C

 2. Lars Koster 5 jaar ago

  De pelicans hoeven niet zo zeer spelers te traden, maar wel een andere head coach nemen. Monty heeft alleen in zijn eerste seizoen de playoffs gehaald. En dat dankzij het duo CP3/West.
  Daarna is het bergafwaarts gegaan. Met dit team moet je beter kunnen presteren. Je moet er alleen wel een goede coach voor hebben.

  • Een andere coach kan helpen maar de Pelicans hebben ook gewoon betere spelers nodig. Ze missen een scorer op de wing, die Gordon had moeten zijn. Evans heeft zijn kwaliteiten maar gewoon geen betrouwbaar schot.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen