NBA Trade Machine: het Oosten

Door

San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder - Game Three

New York Knicks

Doel: play-offs halen
Nodig: nieuwe sterren

De Knicks zijn het seizoen andermaal slecht begonnen. En hoewel dat ergens wel te verwachten was, is de realiteit nog teleurstellender dan verwacht. New York is in de onderste regionen te vinden van de Eastern Conference. En dat is zorgwekkend. Je hoeft het immers in het slechte Oosten niet extreem goed te doen om je toch te kwalificeren voor de play-offs, en toch lijkt de ploeg uit the Big Apple nu al de boot te missen. Ongeacht de afloop van dit seizoen wordt er halsreikend uitgekeken naar komende zomer wanneer de dure contracten van Amar’e Stoudemire en Andrea Bargnani eindelijk aflopen, en er dus weer ruimte is voor de acquisitie van nieuwe sterren.

Stiekem wordt er gedacht over een New Yorks equivalent van the Big Three. Daarbij lijken mensen alleen één ding over het hoofd te zien: sterspelers staan niet meer zoals vroeger in de rij om naar een grote markt te vertrekken wanneer blijkt dat het team er weinig van bakt. Het beste voorbeeld hiervan zijn de Lakers, die met heel veel financiële ruimte afgelopen zomer, uiteindelijk geen enkele ster wisten te verwelkomen. Derhalve is het wijs dat Phil Jackson nu alvast begint met het herbouwen van een nieuw team.


Trade:

New York Knicks krijgen Reggie Jackson

Oklahoma City Thunder krijgen Iman Shumpert + een second round draftpick


Beide spelers zijn in het laatste jaar van hun rookie contract en verdienen daarom iets meer dan twee miljoen dollar. Daarbij zagen beide spelers hun contracten niet verlengd worden voor de inmiddels verstreken deadline, waardoor ze komende zomer restricted free agents worden.

Reggie Jackson heeft in de afwezigheid van Russell Westbrook bewezen een bovengemiddelde guard te zijn, die het verdient een startende point guard te worden. Met de aanwezigheid van Westbrook in OKC is die kans in de toekomst zeer onwaarschijnlijk, waardoor het te verwachten is dat hij, mits er iets voor de trade deadline gedaan wordt, naar een andere club verkast. Derhalve zal Oklahoma City openstaan voor gesprekken over een trade voor hun supersub, zeker wanneer ze er een solide shooting guard (waar NY er inmiddels toch genoeg van heeft met Tim Hardaway Jr. en J.R. Smith) en een tweede ronde draft pick voor terug kunnen krijgen.

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Ben erg benieuwd waar Ray Allen uiteindelijk zal belanden.

    Op dit moment is hij natuurlijk verstandig aan het wachten en uitrekenen waar hij het meeste kans heeft op nog een ring.

    Zelf denk ik dat hij nog aan het twijfelen is tussen de Bulls en de Cavaliers. En dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de Bulls (verrassende mening, ik weet het).

    Als de Bulls het op defensief vlak eenmaal op orde weten te krijgen, en dat zal sneller gebeuren dan menig volger verwacht, zullen ze niet meer te stoppen zijn. Zeker met de toevoeging van een extra offensief wapen als Allen zal menig team met knikkende knieën het United Center binnenkomen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen