NBA Trade Machine: het Oosten

Door

Orlando Magic v Brooklyn Nets

Brooklyn Nets

Doel: play-offs halen
Nodig: een winger

Er zijn weinig situaties uitzichtlozer dan die van de Nets. Met de duurste salarishuishouding van de gehele league, zou je op zijn minst een plek in de play-offs verwachten, maar dat is op basis van de uitslagen tot nu toe twijfelachtig. Het ergste is misschien wel dat er financieel nauwelijks mogelijkheden zijn om het team te versterken. De miljoenencontracten die uitgegeven zijn aan Kevin Garnett, Joe Johnson, Brook Lopez en Deron Williams zijn vrijwel onmogelijk te verhandelen, terwijl de rest van het team relatief lage bedragen verdient, waardoor ze amper te verhandelen zijn voor degelijke spelers. Tot overmaat van ramp zijn er eveneens al veel toekomstige draftpicks verhandeld.

Toch zal Brooklyn iets moeten, willen ze zich verzekeren van de play-offs. Met name op de wing is sinds het vertrek van Paul Pierce naar Washington behoefte aan een speler die de ploeg aanwijsbaar beter maakt, wat helaas (nog) niet gezegd kan worden van de uit Europa gekomen Bojan Bogdanović.


Trade:

Brooklyn Nets krijgen Tobias Harris

Orlando Magic krijgen Andrei Kirilenko + Mason Plumlee + een toekomstige first en second round draftpick


De twee spelers van de Nets verdienen gezamenlijk ruim vier miljoen, tegenover de ruim twee miljoen van Harris, waardoor cijfermatig de deal zou kunnen, met als bijkomstig effect dat de Nets een bezuiniging (hoe klein ook) kunnen doorvoeren.

Op het eerste oog lijkt deze deal onmogelijk. Orlando lijkt immers zeer tevreden over Harris, en krijgt er met Plumlee (spel van Kirilenko is te verwaarlozen de laatste tijd) relatief veel te weinig voor terug. Echter, het contract van Harris loopt komende zomer af, en de speler die geboren is New York liet al eerder eens weten graag in zijn geboortestad te willen spelen. Derhalve zouden de Magic bereid kunnen zijn om te dealen, al zal de aanwezigheid van ten minste twee draftpicks logischerwijze een vereiste zijn.

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Ben erg benieuwd waar Ray Allen uiteindelijk zal belanden.

    Op dit moment is hij natuurlijk verstandig aan het wachten en uitrekenen waar hij het meeste kans heeft op nog een ring.

    Zelf denk ik dat hij nog aan het twijfelen is tussen de Bulls en de Cavaliers. En dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de Bulls (verrassende mening, ik weet het).

    Als de Bulls het op defensief vlak eenmaal op orde weten te krijgen, en dat zal sneller gebeuren dan menig volger verwacht, zullen ze niet meer te stoppen zijn. Zeker met de toevoeging van een extra offensief wapen als Allen zal menig team met knikkende knieën het United Center binnenkomen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen