NBA Trade Machine: het Oosten

Door

Detroit Pistons v Miami Heat

Charlotte Hornets

Doel: play-offs halen
Nodig: scorend vermogen

Voorafgaand aan het seizoen werden de nieuwbakken Hornets door velen getipt als de mogelijke verrassing van het nieuwe seizoen. De franchise had voor het eerst in jaren weer eens de play-offs behaald, bracht de oude team naam terug, en belangrijker nog: het wist met Lance Stephenson een begeerde free agent binnen te halen.

Toch loopt alles anders dan verwacht. Stephenson valt vooralsnog erg tegen, en neemt in zijn slipstream het hele team mee. Daar waar stiekem gehoopt werd op een plek bij de eerste vier in het Oosten, bungelt de ploeg nu onderaan en moet het er nog alles aan doen om überhaupt in de play-offs te komen. Het grootste probleem is dat er scorend vermogen ontbreekt, op uitzondering van Al Jefferson. Andere spelers, zoals Stephenson of Kemba Walker kunnen op een goede avond weliswaar dertig punten of meer scoren, maar zijn tevens in staat de volgende wedstrijd doodleuk puntenloos te blijven.


Trade:

Charlotte Hornets krijgen Josh Smith

Detroit Pistons krijgen P.J. Hairston + Gerald Henderson + Bismack Biyombo


De salarissen van de drie Hornets zijn in totaal ruim elf miljoen dollar, wat cijfermatig in de buurt komt van het vrij hoge salaris wat de Pistons betalen aan Smith (ruim dertien miljoen dollar), waardoor de ruil doorgang zou kunnen vinden.

Hoewel je je kan afvragen of het verstandig is voor de Hornets om naast Stephenson nog een jongen te verwelkomen die niet bepaald als makkelijk bekend staat, lijkt het noodzakelijk voor het team van Michael Jordan. Op de power forward positie kan Smith de aanval voorzien van extra scorend vermogen, iets wat de huidige PF (Marvin Williams) niet kan. Ook Detroit zou open moeten staan voor deze ruil, gezien het feit dat ze het ook bijzonder teleurstellend doen, en er inmiddels wel achter gekomen zijn dat een frontcourt met Smith, Greg Monroe en Andre Drummond iets te veel van het goede is.

1 Reactie
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Ben erg benieuwd waar Ray Allen uiteindelijk zal belanden.

    Op dit moment is hij natuurlijk verstandig aan het wachten en uitrekenen waar hij het meeste kans heeft op nog een ring.

    Zelf denk ik dat hij nog aan het twijfelen is tussen de Bulls en de Cavaliers. En dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de Bulls (verrassende mening, ik weet het).

    Als de Bulls het op defensief vlak eenmaal op orde weten te krijgen, en dat zal sneller gebeuren dan menig volger verwacht, zullen ze niet meer te stoppen zijn. Zeker met de toevoeging van een extra offensief wapen als Allen zal menig team met knikkende knieën het United Center binnenkomen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen