NBA Trade Machine: het Oosten

Door

Indiana Pacers v Atlanta Hawks

Atlanta Hawks

Doel: bereiken tweede ronde play-offs
Nodig: een center

Atlanta is prima aan het seizoen begonnen en staat momenteel op een keurige vierde plaats in het Oosten. Normaliter houden ze die plek niet vast. Chicago, Toronto en Washington staan alle drie boven de Hawks en blijken gewoon beter. Cleveland staat momenteel vijfde, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat die de ploeg uit Georgia passeren. Daarmee wordt direct het probleem van de Hawks aangekaart. De ploeg is in het zwakke Oosten een zekere play-off plaats, maar lijkt onmogelijk de tweede ronde van de play-offs te kunnen halen met het huidige roster. Typisch gevalletje van goed, maar niet goed genoeg.

Het grote probleem is de centerpositie. De man die al sinds 2007 de startende center is voor de Hawks, Al Horford, is eigenlijk geen center. Dat hij het al jaren zeer naar behoren doet, zegt veel over deze Dominicaan. Desondanks verdient hij een kans op zijn natuurlijke power forward positie. Doordat All-Star Paul Millsap daar sterk speelt, lijkt dat uitgesloten in Atlanta, waardoor de Hawks een trade zouden moeten overwegen.


Trade:

Atlanta Hawks krijgen Roy Hibbert

Indiana Pacers krijgen Al Horford + een second round draftpick


De salarissen van beide spelers (12 miljoen voor Horford en 14,8 miljoen voor Hibbert) komen grofweg overeen, waardoor deze ruil salarismatig kan.

Zowel de Pacers als de Hawks zouden baat hebben bij een deal zoals deze. De Hawks hebben een center nodig die ze kan helpen hun verdediging te verbeteren, waarmee Hibbert een perfecte kandidaat is. De Pacers daarentegen lijken na de spontane inzinking van Hibbert halverwege vorig seizoen een beetje op hem uitgekeken te zijn, en zouden met de slechts 28-jarige Horford een speler krijgen die de komende seizoenen naast Paul George op de power forward positie nog hele mooie dingen kan laten zien.

1 Reactie
  1. Bahadir 5 jaar ago

    Ben erg benieuwd waar Ray Allen uiteindelijk zal belanden.

    Op dit moment is hij natuurlijk verstandig aan het wachten en uitrekenen waar hij het meeste kans heeft op nog een ring.

    Zelf denk ik dat hij nog aan het twijfelen is tussen de Bulls en de Cavaliers. En dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de Bulls (verrassende mening, ik weet het).

    Als de Bulls het op defensief vlak eenmaal op orde weten te krijgen, en dat zal sneller gebeuren dan menig volger verwacht, zullen ze niet meer te stoppen zijn. Zeker met de toevoeging van een extra offensief wapen als Allen zal menig team met knikkende knieën het United Center binnenkomen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen