NBA Trade Machine: het Oosten

Door

Cleveland Cavaliers v Portland Trail Blazers

Cleveland Cavaliers

Doel: titel winnen
Nodig: defensief denkende shooting guard en center

Dat het snel kan verkeren, wordt bewezen in Cleveland. Vorig seizoen waren de Cavaliers nog het lelijke eendje van de league. Het team leek mijlenver van het behalen van de play-offs vandaan te zijn, ware het niet dat één handtekening alles deed veranderen. Verloren zoon LeBron James kwam terug, en transformeerde de Cavaliers daardoor in één ruk tot een grote kanshebber voor het behalen van het kampioenschap. Met de acquisitie Kevin Love en Kyrie Irving waren alle kenners het er over eens: Cleveland is een vrijwel onverslaanbaar team.

Inmiddels zijn de hooggespannen verwachtingen (deels) ingehaald door de realiteit. De ploeg van David Blatt kende een uiterst moeilijke start van het seizoen, en staat momenteel op slechts de vijfde plaats in het Oosten. Het laten samenspelen van drie supersterren bleek lastiger dan verwacht en zal gezien de ervaringen in Miami met een Big Three nog best wel eens wat tijd in beslag kunnen gaan nemen.

Desondanks zijn het niet Irving, James en Love die het ‘probleem’ zijn. De aanvankelijk startende shooting guard, Dion Waiters, is inmiddels zijn basisplaats verloren aan de defensief betere Shawn Marion. Een prima oplossing voor de korte termijn maar niet voor de lange, wetende dat Marion van nature een small/power forward is. Dat, plus het gebrek van een defensief anker onder de ring, zorgen ervoor dat het team serieus een trade moet overwegen om echt mee te kunnen doen voor een kampioenschap.


Trade:

Cleveland Cavaliers krijgen Wesley Johnson + Ryan Kelly + Robert Sacre

LA Lakers krijgen Dion Waiters


De cijfers kloppen. Waiters verdient dit seizoen ruim vier miljoen dollar, terwijl de drie Lakers gezamenlijk ruim 3,4 miljoen dollar verdienen. Vanwege CAO-afspraken moet Johnson instemmen met de deal, om het daadwerkelijk ook doorgang te laten vinden.

De trade zou voor beide teams een stap voorwaarts zijn. De Lakers hebben behoefte aan iemand die naast Kobe Bryant kan scoren, en die rol kan Waiters prima vervullen. De Cavaliers anderzijds krijgen drie minder bekende namen, maar wel drie spelers die prima kunnen fungeren als sterke roleplayers. De atletische Johnson en Sacre denken beiden verdedigend, en hebben de bal niet nodig in de aanval om een impact te maken. Perfect, want met Irving, James en Love lopen er al drie spelers aan wie je de bal wel kan toevertrouwen. Kelly daarentegen is een shooting big en lijkt met enige creativiteit op een mindere versie van Love, wat een perfecte aanvulling lijkt voor de second unit.

1 Reactie
  1. Bahadir 5 jaar ago

    Ben erg benieuwd waar Ray Allen uiteindelijk zal belanden.

    Op dit moment is hij natuurlijk verstandig aan het wachten en uitrekenen waar hij het meeste kans heeft op nog een ring.

    Zelf denk ik dat hij nog aan het twijfelen is tussen de Bulls en de Cavaliers. En dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de Bulls (verrassende mening, ik weet het).

    Als de Bulls het op defensief vlak eenmaal op orde weten te krijgen, en dat zal sneller gebeuren dan menig volger verwacht, zullen ze niet meer te stoppen zijn. Zeker met de toevoeging van een extra offensief wapen als Allen zal menig team met knikkende knieën het United Center binnenkomen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen