NBA Retro: Superieure T-Mac geeft rookie LeBron een kerstgeschenk

Door

lbjtmac

De NBA barst van de historische hoogtepunten. Bij Sport Amerika willen we die vooral niet vergeten en dus brengen we elke week een onvergetelijk NBA-moment. Vandaag: Superieure T-Mac geeft rookie LeBron een kerstgeschenk.

Bekijk de vorige NBA Retro: Het legendarische duel tussen Bird en ‘Nique

Het is Kerstmis 2003. LeBron James is bezig aan zijn rookieseizoen in de NBA en heeft zijn Cavaliers net een eerste 3-game winning streak bezorgd sinds 2000. Maar de Cavs hebben een record van amper 9-19. De Orlando Magic van Tracy McGrady doen het echter nog slechter. Ze waren 1-19 gestart en konden een balans van amper 7-22 voorleggen.

Toch was zowat elke NBA-fan hyped voor deze wedstrijd. Het was het eerste duel tussen supertalent LeBron en scoring champ T-Mac. En de hype werd werkelijkheid. Vanaf de eerste minuut tartte deze wedstrijd alle verbeelding. Bij nagenoeg elke play hielden de aanwezige fans hun adem in. En terecht! The King en T-Mac maakten er een spektakel van, met wisselende hoogtepunten.

McGrady trok uiteindelijk na één verlenging aan het langste eind: 113-101. T-Mac eindigde met 41 punten, acht rebounds en elf assists, LeBron was goed voor 34 punten, twee rebounds en zes assists. Sophomore Carlos Boozer tekende voor achttien punten en negentien rebounds.

Foto: Youtube

Ook leuk om te lezen