NBA Retro: Hoe The Dream The Admiral het nakijken gaf

Door

NBA CHAMPIONSHIPS

De NBA barst van de historische hoogtepunten. Bij Sport Amerika willen we die vooral niet vergeten en dus brengen we elke week een onvergetelijk NBA-moment. Vandaag: Hoe Hakeem de Spurs het nakijken gaf.

Bekijk de vorige NBA Retro: Reggie Miller ‘wurgt’ de Knicks

We nemen u terug naar het jaar 1995. Twee Texaanse teams zijn in een verhitte strijd verwikkeld om een plek in de NBA Finals. De Houston Rockets van Hakeem Olajuwon tegen de San Antonio Spurs van David Robinson. De Spurs waren met 62 winst partijen in het reguliere seizoen, de te kloppen ploeg in de play-offs. De Rockets wonnen dat seizoen maar liefst elf wedstrijden minder dan het seizoen daarvoor: slechts 47. Ze wisten zich als zesde voor de play-offs te kwalificeren.

In game 5 van die serie staat The D.R.E.A.M. (Dream Rejects Every Attempt Made) nog maar eens op. Met liefst 42 punten zorgt hij er hoogst persoonlijk voor dat de Rockets de wedstrijd naar zich toe trekken, uiteindelijk de serie winnen én in de Finals de Orlando Magic van Shaquille O’Neal en Anthony ‘Penny’ Hardaway weten te ’sweepen’. Olajuwon wordt net als het jaar daarvoor tot Finals MVP verkozen en daarmee de tweede speler in de geschiedenis van de NBA – die andere naam kunt u vast zelf wel raden –  die twee seizoenen op rij de Finals MVP award in ontvangst mag nemen.

SportAmerika presenteert u (naar mijn mening) de beste center die de NBA gekend heeft: Hakeem Olajuwon.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen