NBA Recap: Wizards nemen revanche, Griffin redt Clippers

Door

Washington Wizards v Chicago Bulls, Game 1, Eastern Conference Quaterfinals

Terwijl het kwik in Nederland op de thermometer tot het nulpunt daalt, de dagen grauwer en de nachten langer worden, werd er afgelopen nacht ook in de NBA af en toe langer gespeeld. Grauw was het allerminst en verschillende spelers excelleerden in de hitte van de strijd. Het was namelijk ‘overtime night’ in de NBA. Drie van de zeven wedstrijden werden beslist in een verlenging.

Tip-off: Wall neemt wraak met Wizards
Elk basketbalhart ging vannacht harder kloppen tijdens de wedstrijd tussen de Wizards en de Celtics. In een spektakelstuk kregen de Wizards, na de verloren partij van zondag, de kans om zich te revancheren tegen de Celtics. En met succes. In Washington werd het 132-133. Al duurde het even voordat die eindstand op het bord kwam. Voor Paul Pierce was het een speciale wedstrijd. Niet alleen speelde hij weer tegen zijn oude team. Ook passeerde hij al snel in de wedstrijd Reggie Miller op de topscorerslijst allertijden. Pierce staat nu op plaats nummer zestien met 25,302 punten.

In tegenstelling tot zondag begonnen de Wizards goed aan de wedstrijd en was het de taak de Celtics om terug in de wedstrijd te komen. Onder leiding van Evan Turner kwamen de mannen uit Boston terug in de wedstrijd en zorgde Turner zelf met een driepunter op de buzzer voor een verlenging. In OT was het Boston dat in de eerste minuten uitliep, maar met name John Wall stak daar een stokje voor. Lang leken de Celtics met de overwinning naar huis te gaan, maar met nog 38 seconden te gaan scoorde Pierce op aangeven van Wall een driepunter. Hierdoor kwam er weer een gelijke score en een double overtime.

Uiteindelijk mocht John Wall zelf het spelletje afmaken. Aan het einde van de tweede OT zorgde de point guard met twee punten en een vrije worp ervoor dat de 132-133 eindstand op het bord kwam. Wall was met 27 punten en zeventien assist de belangrijkste man aan de kant van Washington.

Tip-off: Griffin redt Clippers met buzzer beater
Hoewel de Clippers acht wedstrijden op rij gewonnen hebben, loopt het nog niet soepel bij het team van Doc Rivers. Zeker tegen de Suns hadden de Clippers geluk dat Blake Griffin boven zichzelf uitstak. Maar liefst 45(!) punten en acht rebounds konden we achter zijn naam schrijven. Het kostte wel een overtime, maar de Clippers winnen de wedstrijd met 120-121.

Net als voor Paul Pierce was het ook voor Eric Bledsoe een bijzondere wedstrijd. Van 2010 tot en met 2013 speelde Bledsoe in het shirt van de Clippers. Een extra motivatie om alles uit de kast te trekken en te laten zien wat je in huis hebt. Zo gezegd, zo gedaan. Eric Bledsoe was voor de Suns ontzettend belangrijk met een triple-double (27 punten, zestien assists, elf rebounds).

Jamal Crawford heeft het einde van de wedstrijd niet meer gezien. Nadat hij de bal op een knullige manier verloor, hinderde hij (per ongeluk) Bledsoe. De technische fout werd toegewezen aan Crawford en na wat woorden van Crawford en Doc Rivers, mocht de guard uiteindelijk het veld verlaten.

Bijna de gehele wedstrijd wisten de Clippers een voorsprong te behouden, maar na een mindere vierde kwart kwamen de Suns op gelijke hoogte. In OT was er maar één man die vannacht het klusje kon klaren. Blake Griffin wist met een driepunter op de buzzer ervoor te zorgen dat de winst naar Los Angeles ging.

Three Point Play
– Niemand heeft het meer over het slechte spel van de Cleveland Cavaliers. Tegen de Brooklyn Nets wisten ze zeer gemakkelijk hun zevende zege op rij binnen te slepen. In Brooklyn zorgde vooral Dion Waiters voor de punten (26) aan de kant van de Cavaliers. Maar iedereen keek weer op van Lebron James. Dit keer met een raar schot, maar wel geweldig: Nets 88 – 110 Cavaliers.

– De Toronto Raptors doen het goed in het Oosten als je kijkt naar de stand, maar in werkelijkheid is het anders. Terwijl de Atlanta Hawks met gemak de Denver Nuggets van het veld veegden, hadden de Raptors daar veel meer moeite mee. De Nuggets boden goed weerstand en leken met de overwinning te gaan lopen. Toronto sleepte echter een overtime uit de brand, waarin de Raptords de wedstrijd beslisten: 107-112.

– De Golden State Warriors lijken met gemak de winstreeks vol te houden. ‘Splashbrothers’ Stephen Curry en Klay Thompson waren ook tegen de Timberwolves niet te stoppen en eindigden beide met 21 punten. Het team uit Minnesota liet bij vlagen nog wel leuke dingen zien, maar kon uiteindelijk geen vuist maken tegen het sterke spel van de Warriors. De tijd stopte bij een stand van 102-86.

The Paint
Prins William en prinses Kate waren in Brooklyn op bezoek om King James te zien schitteren. Na de wedstrijd liepen ze ook nog Jay-Z en Beyoncé tegen het lijf.

John Wall brak aan het einde van de wedstrijd tegen Boston. Een zesjarig meisje, dat hij vorig jaar ontmoette in het ziekenhuis, is overleden aan de gevolgen van leukemie.

Blake Griffin stond in de spotlights met zijn buzzerbeater, maar in de wedstrijd bleek ook dat hij een rol als Superman ambieert.

Stat of the Night
Eric Bledsoe krijgt de twijfelachtig eer van ‘Stat of the Night’. Liever had Bledsoe met de winst tegen de Clippers gestaan, maar zijn triple-double zorgde ervoor dat de Suns in de wedstrijd bleven.

Tweet of the Night
Paul Pierce passeerde dus Reggie Miller. Op Twitter bracht Reggie Miller alle lof uit richting Paul Pierce.

Boxscore
Atlanta Hawks (14-6) 108-92 Indiana Pacers (7-14)
Boston Celtics (7-12) 132-133 Washington Wizards (14-6)
Cleveland Cavaliers (12-7) 110 – 88 Brooklyn Nets (8-11)
Denver Nuggets (9-12) 107-112 Toronto Raptors (16-5)
Golden State Warriors (18-2) 102-86 Minnesota Timberwolves (4-16)
Utah Jazz (5-16) 92 – 101 Sacramento Kings (11-10)
Phoenix Suns (12-10) 120 – 121 Los Angeles Clippers (15-5)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen