NBA Recap: Kwakkelende Clippers, Wolves verorberen Hawks

Door

Denver Nuggets v Los Angeles Clippers

Het gaat niet goed in Los Angeles. Zeg maar gerust: het gaat dramatisch slecht in Los Angeles. Terwijl de Lakers hun best doen om voor het derde achtereenvolgende seizoen een van de slechtste teams in de NBA te zijn, lijken de Clippers nu ook het virus te pakken te hebben. Vannacht verloor de ploeg van coach Doc Rivers thuis (!) van de Utah Jazz: 102-91.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand in Staples Center. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, en Blake Griffin, die tegen de Raptors nog aan de lopende band misschoot, scoorde een aantal belachelijk mooie punten. Maar vanaf de rust ging het bergaf met Lob City.

Dat had vooral te maken met de efficiëntie van de Jazz, die alle startende spelers in de dubbele cijfers zagen belanden. Achter Gordon Hayward, met 33 punten de onbetwiste leider aan de zijde van Utah, scoorde ook Gobert, Favors, Hood en Neto 10 punten of meer. De Clippers hadden daar geen antwoord op. Alleen het vizier van Griffin (40 punten) en Paul (24 punten) stond op scherp.

CP3 kreeg het zelfs voor elkaar om The Stifle Tower om te krijgen. Met een mooie beweging werd Rudy Gobert het bos in gestuurd en belandde hij op zijn achterste. Veel maakte dat evenwel niet uit, want op dat moment kwamen de Clippers weliswaar op voorsprong, maar gaandeweg de wedstrijd glipte alles uit hun handen.

Vanzelfsprekend was de sfeer in de kleedkamer van Los Angeles niet best. De Clippers hadden voor het laatst in 2012 van de Jazz verloren, en dit was alweer het zesde verlies in acht wedstrijden tijd. “We zijn beter dan dit”, gromde een chagrijnige Griffin na afloop over de belabberde vorm waar een oplossing voor gevonden moet worden.

Hayward was na afloop begrijpelijkerwijs in jubelstemming. Zijn Jazz hadden al dertien wedstrijden op rij verloren van de Clippers, en hijzelf had nog nooit van de Clippers gewonnen in eigen huis. Reden dus voor een feestje. Maar niet té veel drank en gezelligheid, want komende zaterdag heeft Utah tegen de New Orleans Pelicans een grote kans om nog een keer te winnen.

Hawks verliezen verrassend van T-Wolves
De Atlanta Hawks zijn een van de stabiele factors in het oosten. Hoewel ze Demarre Carroll kwijtraakten aan de Toronto Raptors, blijft de ploeg van Mike Budenholzer het keurig doen en draait men bovenaan mij bij de grote jongens. Des te opvallender dus dat de Timberwolves vannacht de betere waren in een onderling duel: 95-99.

De Timberwolves, die ondanks de goede optredens van hun rookie Karl-Anthony Towns nog altijd in de onderste helft van de Western Conference bivakkeren, waren na afloop begrijpelijkerwijs in jubelstemming. Zodanig zelfs dat veteraan Kevin Garnett een heus feestje organiseerde in de kleedkamer, met alle rollator-dansbewegingen die bij zijn piepende en krakende heupen horen.

Wellicht was Garnett vooral tevreden omdat vrijwel de gehele ploeg een aandeel had gehad in de overwinning. Zach LaVine zorgde met 18 punten voor de hoogste score, maar ook Andrew Wiggins (15 punten), Damjan Rudez (13 punten), Kevin Martin (11 punten) en Gorgui Deng (10 punten, 11 rebounds) kwamen in de dubbele cijfers terecht. Maar misschien dat Garnett ook vooral de jonkies, zeker Wiggins, wilde belonen voor hun strijdlust.

Hoewel ook alle starters van de Hawks zich op puntengebied lieten gelden, met Jeff Teague en Paul Millsap (22 punten) als topscorers, konden ze in het vierde kwart niet tegen de ontketende Timberwolves op. Met 29 punten tegen 21 maakten de T-Wolves de opgelopen achterstand ongedaan, en bogen ze die om in een (beslissende) voorsprong.

Dankzij de overwinning staan de Timberwolves nu vlak achter de Clippers in de ranglijst in het westen. De Hawks staan zevende in het oosten en dreigen de aansluiting met de top langzamerhand te verliezen. Zeker met het oog op hun schema: ontmoetingen met de Grizzlies, Spurs, Thunder en Raptors staan op het programma. Als dat maar goed gaat!

Score Sheet
Washington Wizards @ Charlotte Hornets: 87-101
New York Knicks @ Orlando Magic: 91-100
Philadelphia 76ers @ Boston Celtics: 80-84
Miami Heat @ Detroit Pistons: 81-104
Cleveland Cavaliers @ Toronto Raptors: 99-103
Memphis Grizzlies @ Houston Rockets: 102-93
Sacramento Kings @ Milwaukee Bucks: 129-118
Atlanta Hawks @ Minnesota Timberwolves: 94-99
Brooklyn Nets @ Oklahoma City Thunder: 99-110
Dallas Mavericks @ San Antonio Spurs: 83-88
New Orleans Pelicans @ Phoenix Suns: 120-114
Utah Jazz @ Los Angeles Clippers: 102-91

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen