NBA Recap: Heat pas na verlenging langs Pelicans

Door

ChrisBosh

De Miami Heat hebben vanavond pas na verlenging gewonnen van de New Orleans Pelicans. In de American Airlines Arena werd het 94-88. Chris Bosh was met dertig punten en tien rebounds de grote uitblinker.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen kwamen zeer moeilijk tot scoren. Dat de wedstrijd bij de rust nog niet beslist was, hadden de Pelicans te danken aan hun sterspeler Anthony Davis. De power forward, die voor het eerst in zijn loopbaan een Christmas game speelde, raakte negen van zijn achttien schoten en noteerde twintig punten, tien rebounds, drie steals en drie blocks. Zijn teamgenoten waren goed voor achttien punten en raakten slechts zes van de 25 schoten. Halverwege stond Miami met vier punten voor (42-38).

In de tweede helft liep de drievoudig NBA-kampioen meerdere keren uit naar een grote voorsprong, maar in het begin van het laatste kwart kwamen de Pelicans, mede dankzij een aantal drietjes van Ryan Anderson, sterk terug. Met iets minder dan twee minuten te spelen, kwam New Orleans zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Bij een stand van 78-78 had Davis de kans om zijn ploeg de overwinning te bezorgen, maar hij faalde. Voor het eerst sinds 2004 had een Christmas game weer eens een verlenging nodig. In die verlenging bezorgden Dwyane Wade en Chris Bosh de Heat uiteindelijk de overwinning.

Bosh werd met dertig punten de topscorer van de wedstrijd. Daarnaast noteerde de power forward tien rebounds en vier assists. Ook Wade speelde een goede pot. Hij noteerde negentien punten, zes rebounds en vier assists. Hassan Whiteside was verdedigend erg belangrijk voor de Heat. De center pakte zeventien (!) rebounds en had vier blocks. Elf van de zeventien boards noteerde Whiteside in het eerste kwart. Daarmee had hij er meer dan de Pelicans.

Davis was de beste speler aan de kant van New Orleans. In iets meer dan vijftig minuten was hij goed voor 29 punten, vijftien rebounds en vier assists. Ook stal hij vier keer de bal en blockte hij drie schoten. Anderson speelde vooral sterk in het vierde kwart. In de laatste twaalf minuten maakte hij twaalf van zijn achttien punten.

Saillant detail: Miami won vanavond alweer voor de negende keer dit seizoen tegen een team uit de Western Conference (9-1). Tegen ploegen uit de eigen Eastern Conference gingen tien van de achttien wedstrijden verloren. Voor New Orleans betekende het de twintigste nederlaag dit seizoen. De ploeg staat op een veertiende plaats in de Western Conference. Alleen de Los Angeles Lakers doen het met vijf overwinning en 24 nederlagen slechter.

Foto: NBA.com/Twitter

Ook leuk om te lezen