NBA Recap (2): Kobe, Bynum te veel voor Rockets

Door

 

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 2. 

Charlotte Bobcats at Cleveland Cavaliers 101-115

Rookies Kyrie Irving en Tristan Thompson geven de fans in Cleveland iets om van te genieten. Irving had 20 punten en 6 assists en Thompson 16 punten en 9 rebounds in de 115-101 overwinning op de Charlotte Bobcats. De tweede overwinning op rij voor de ploeg van coach Byron Scott en voor het eerst sinds 9 november 2010 dat de Cavs een record (3-2) hebben boven de .500 grens. Wie had dat gedacht?

Atlanta Hawks at Chicago Bulls 74-76

De Atlanta Hawks zijn een ploeg om in de gaten te houden in het oosten. Afgelopen maandag wisten zij al de Miami Heat te verslaan, dankzij een ijzersterk vierde kwart. Dat ging niet op tegen de Chicago Bulls. De Hawks hadden drie kwarten lang een voorsprong, maar toen ging Derrick Rose aan het werk. Rose maakte 17 van zijn 30 punten in het vierde kwart, Luol Deng stelde de zege veilig met een layup in de laatste seconden.

Portland Trail Blazers at Oklahoma City Thunder  Match of the Day, lees later het uitgebreide wedstrijdverslag op Sport Amerika.

Sacramento Kings at Memphis Grizzlies 96-113

De Memphis Grizzlies wilden de vernedering, 104-64 nederlaag bij de Bulls, graag achter zich laten. Wat een opluchting dan ook dat de Sacramento Kings op bezoek kwamen, deze keer met DaMarcus Cousins (4 punten vanaf de bank). Rudy Gay maakte 23 punten en pakte 8 rebounds voor de Grizzlies.

Milwaukee Bucks – Utah Jazz 73-85

De Utah Jazz blijven ook voor de derde keer op rij ongeslagen in het eigen Salt Lake City. Al Jefferson noteerde 26 punten en 10 rebounds in de 85-73 overwinning op de Milwaukee Bucks. De bezoekers misten wel hun sterspeler, Andrew Bogut. De reactie van Jefferson toen hij dat nieuws hoorde: Thank God!

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 99-108

Kobe Bryant kende afgelopen maandag in Denver één van zijn mindere optredens. Hij schoot slechts 6 uit 28 van het veld en keek op de terugweg in het vliegtuig samen met coach Mike Brown de hele wedstrijd terug op film. Bryant revancheerde zich tegen de Houston Rockets met 37 punten (14 uit 29 van het veld). Andrew Bynum liet zich opnieuw gelden na zijn schorsing met 21 punten en 22 rebounds. Hoezo heeft LA een Dwight Howard nodig? Eerst zien of Bynum een seizoen fit blijft, natuurlijk. 

 

 

Foto: AP

 

Ook leuk om te lezen