NBA Recap (15): Nowitzki, Mavs langs Celtics

Door

 

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 15.

Atlanta Hawks at Indiana Pacers 84-96

De Indiana Pacers versloegen afgelopen woensdag de Atlanta Hawks. Een duel tussen twee ploegen die bovenin meedraaien in de Eastern Conference. Danny Granger keerde terug in de lineup en was goed voor 24 punten. Hawks’ center Al Horford raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd.

Sacramento Kings at Toronto Raptors 98-91

De Sacramento Kings boekten tegen de Toronto Raptors hun eerst uitoverwinning van het seizoen. Tyreke Evans scoorde 29 punten en DaMarcus Cousins was goed voor 21 punten en 19 rebounds voor de Kings die in het vierde kwart pas afstand namen van de Raptors.

Philadelphia 76ers at New York Knicks

De Sixers reisden met behoorlijk wat zelfvertrouwen (6-game winning streak) af naar de Madison Square Garden om de New York Knicks aan te pakken. Carmelo Anthony scoorde 27 punten, Amare Stoudemire had 20 punten en zorgden ervoor dat de bezoekers niet met de overwinning aan de haal gingen. De vierde overwinning op rij voor de ploeg van coach Mike D’Antoni.

Dallas Mavericks at Boston Celtics 90-85

Dirk Nowitzki is back! Nadat Paul Pierce met een driepunter in de slotfase de stand op 85-85 bracht, nam de Duitser in dienst van de Dallas Mavericks de regie over. Nowitzki viel de basket aan en wist op een miraculeuze wijze een lay-up te maken tussen de verdedigers Kevin Garnett en Brandon Bass. De Mavs wonnen de wedstrijd, omdat Ray Allen niet de mogelijkheid kreeg om met een driepunter iets terug te doen.

Oklahoma City Thunder at New Orleans Hornets 95-85

De Oklahoma City Thunder hebben totaal geen moeite met het drukke schema. De Thunder boekten tegen de New Orleans Hornets de vijfde overwinning in zes dagen. Kevin Durant was de grote man met 29 punten en 10 rebounds. Russel Westbrook noteerde 22 punten.

Foto: wikimedia commons.

 

 

Ook leuk om te lezen