NBA populairder dan ooit

Door

Volgens de NBA was afgelopen seizoen het beste ooit voor de kijkcijfers. Dat is zo voor de drie televisiepartners van de NBA, met TNT aan kop met een stijging van 42 procent. ABC steeg met 38 procent en ESPN had een stijging van 28 procent.

Turner Sport, verantwoordelijk voor de sport op Turner Broadcasting, zei dat de 1.6 gradatie hun hoogste was in de 27 jaar dat ze NBA tonen en dat drie van de vijf meest bekeken NBA-wedstrijden ooit dit seizoen werden gespeeld.

Zelfs met de angst dat er door vakbondsperikelen geen nieuw seizoen in de NBA zou komen na het huidige zijn de resultaten toch enorm goed.

De stadions waren voor 90,3 procent gevuld en dat is al het zevende jaar op rij met 90 percent of beter. Gemiddeld zaten er 17306 mensen in een arena en dat is ook een procent meer dan vorig seizoen en het vijfde hoogste in de geschiedenis.

De NBA-pagina op ESPN.com heeft opmerkelijk meer bezoekers gehad dit seizoen én er wordt langer rondgekeken op een webpagina ook. De verkoop van NBA-artikelen steeg met meer dan 20 procent en de video’s op NBA.com zag een stijging van 140 procent bij de bekeken video’s.

Foto: nba.com

 

Ook leuk om te lezen