NBA Play-offs 2012: Heat (2) vs. Knicks (7)

Door

De NBA play-offs staan op het punt van beginnen. Zestien teams strijden na een door de lockout ingekort en volgepakt seizoen om een plaats in de NBA-geschiedenisboeken. Sport Amerika belicht alle acht de series voordat de Sixers en de Bulls om 19.00 uur in Chicago de spits afbijten. Wie maakt de beste kans op een plek in de tweede ronde en hoe groot is de mogelijkheid op eventuele verrassingen. Lees hier de voorbeschouwing op de serie tussen Miami Heat en New York Knicks.

De laatste weken van het seizoen zijn voor beide teams precies tegenovergesteld verlopen. De Heat, buiten LeBron James, speelden hun slechtste basketball, terwijl de Knicks juist een opgaande lijn te pakken kregen. Na het ontslag van coach Mike D’Antoni bleek ineens dat New York ook kon verdedigen en werden 18 van de 24 duels na de All-Star Game gewonnen. De Heat daartegen hadden het moeilijk, vooral in uitduels tegen de elite-teams ging het steeds mis. Aanvallend was Miami het op één na slechtste team in april. Dan zit je op z´n zachtst gezegd niet echt in je ritme.

Desondanks zijn de Heat natuurlijk favoriet. In het tweede seizoen van de samenwerking tussen James, Wade en Bosh wordt in Miami niets anders verwacht dan de titel. Alles minder dan dat zal in Florida een hoop teweeg brengen. De match up tussen jaargenoten en vrienden Carmelo Anthony en LeBron James is er een om naar uit te kijken. En de Heat zullen met Tyson Chandler onder de basket nog wel eens terugdenken aan de verloren NBA-finale tegen Dallas Mavericks. De mindere resultaten van Miami zouden misschien voor twijfel kunnen zorgen over hun kandidaatstelling voor de titel, maar ze behoorden in het seizoen zowel offensief als defensief tot de beste zes teams in de league. Het zal zeker geen walkover worden voor de mannen van coach Erik Spoelstra.

Hebben de onderlinge resultaten tijdens het reguliere seizoen nog een impact op deze serie? Niet echt. De Knicks hebben zich ontwikkeld tot een team met vertrouwen en een redelijke defensieve identiteit, voor zover dat mogelijk is met de ultieme scorer Carmelo Anthony. De Heat wonnen alledrie de duels en hebben misschien een licht psychisch voordeel, maar bij de start van de serie staat iedereen gewoon weer op nul.

Prognose: 4-2 voor de Heat.

Wedstrijd 1 – Zaterdag 28 april, New York at Miami
Wedstrijd 2 – Maandag 30 april, New York at Miami
Wedstrijd 3 – Donderdag 3 mei, Miami at New York
Wedstrijd 4 – Zondag 6 mei, Miami at New York
Wedstrijd 5 * Woensdag 9 mei, New York at Miami
Wedstrijd 6 * Vrijdag 11 mei, Miami at New York
Wedstrijd 7 * Zondag 13 mei, New York at Miami

Ook leuk om te lezen