NBA Off-season Preview: Oklahoma City Thunder

Door

Oklahoma City Thunder v Boston Celtics

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Oklahoma City Thunder.

Terugblik 2014/2015
Zelden werd een team zo geteisterd door blessureleed als Oklahoma City afgelopen seizoen. De ploeg die normaliter zou moeten strijden voor het kampioenschap, speelde geen enkele keer in de sterkste formatie, door voortdurende blessures van de belangrijkste spelers. Ondanks een balans van 45 overwinningen en 37 nederlagen, werden de play-offs niet gehaald, waardoor de Thunder het afgelopen jaar het liefst zo snel mogelijk uit het collectieve geheugen wissen.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Kevin Durant
Russell Westbrook
Serge Ibaka
Dion Waiters
Nick Collison
Steve Novak
Anthony Morrow
Jeremy Lamb
D.J. Augustin
Steven Adams
Perry Jones
Mitch McGary
Andre Roberson

Free Agents:
Enes Kanter (restricted)
Kyle Singler (restricted)

Draftkeuzes
# 14
# 48

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Enes Kanter
2) Draften small forward
3) Verhandelen overbodige spelers Perry Jones en Jeremy Lamb

Hoewel het ontslag van coach Scott Brooks anders doet vermoeden, is er geen enkele reden voor zorgen over de Thunder. Een fit Oklahoma City behoort namelijk tot de titelfavorieten. Derhalve valt er deze zomer ook niet te veel van ze te verwachten op de transfermarkt. De hoogste prioriteit zal liggen in het hercontracteren van de winterse aanwinst Kanter. Daarnaast is een back-up small forward geen overbodige luxe voor de OKC. Sam Dekker, mits nog beschikbaar in de draft, zou een interessante kandidaat kunnen zijn. Tot slot, vooruitlopend op de toekomst op de langere termijn, doet Oklahoma City er verstandig aan overbodige, jonge spelers, zoals Jones en Lamb, te verhandelen, nu ze nog iets waard zijn.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Thunder
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen