NBA Off-season Preview: Milwaukee Bucks

Door

Toronto Raptors v Milwaukee Bucks

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Milwaukee Bucks.

Terugblik 2014/2015
Met de kennis dat Milwaukee in het seizoen 2013/2014 kansloos laatste werd in de league, en dat in het opvolgende seizoen sterspeler Jabari Parker na een kwart seizoen voor het restant van het jaar uitgeschakeld zou zijn, alsmede de extreem vroege pensionering van Larry Sanders, zou je weinig van de Bucks verwachten. Toch wist de ploeg van Jason Kidd te verrassen, door met allerlei atletische talenten keurig 41 overwinningen te boeken, waarmee hij de zesde plaats in het Oosten behaalde, en uiteindelijk vechtend ten onder ging tegen de Bulls in de play-offs.

Roster 2015/2016
Onder contract:
O.J. Mayo
Ersan İlyasova
Zaza Pachulia
Jabari Parker
Jerryd Bayless
John Henson
Michael Carter-Williams
Miles Plumlee
Giannis Antetokounmpo
Tyler Ennis
Damien Inglis
Johnny O’Bryant
Jorge Gutiérrez (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Jared Dudley (player option)
Khris Middleton (restricted)

Draftkeuzes
# 17
# 47

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Khris Middleton
2) Hercontracteren Jared Dudley
3) Draften center

Na een doorbraak seizoen van restricted free agent Middleton en veteraan Dudley (met spelersoptie waarover weinig duidelijkheid is), kunnen de Bucks niets anders doen alles op alles zetten om beide wingers te verleiden tot een langer verblijf bij de club uit Wisconsin. Daarnaast moeten de Bucks, zeker gezien hun atletische speelstijl waarin iedereen elkaars man kan overnemen in de verdediging, overwegen een nieuwe, atletische center te strikken in plaats van de statische Pachulia. Indien een speler als Trey Lyles via de draft op plaats 17 nog beschikbaar is, zou dit logische versterking kunnen zijn.

Potentiële Rotatie 2015/2016

Bucks

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen