NBA Off-season Preview: Detroit Pistons

Door

Detroit Pistons v Atlanta Hawks

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Detroit Pistons.

Terugblik 2014/2015
Na vijf achtereenvolgende teleurstellende seizoenen werd afgelopen zomer Stan Van Gundy aangesteld om orde op zaken te stellen in Detroit. Door zijn goede track record (winpercentage van 64%) werd er veel verwacht van de Pistons. Tevergeefs, zo blijkt achteraf. Op een kleine opleving na, wist Detroit geen moment te imponeren, en eindigde met slechts een 32-50 record.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Brandon Jennings
Jodie Meeks
Andre Drummond
Kentavious Caldwell-Pope
Spencer Dinwiddie
Anthony Tolliver (deels gegarandeerd)
Caron Butler (volledig ongegarandeerd)
Shawne Williams (volledig ongegarandeerd)
Quincy Miller (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Tayshaun Prince (unrestricted)
Greg Monroe (unrestricted)
Joel Anthony (unrestricted)
Reggie Jackson (restricted)
Cartier Martin (player option)
John Lucas (unrestricted)

Draftkeuzes
# 8
# 38

Zomerse Focus
1) Draften power forward
2) Versterken met starting small forward via free agency
3) Versterken met back-up center via free agency

Hoewel het zeer verleidelijk is om de contracten van free agents Jackson en Monroe te verlengen, doet Detroit er wijs aan beide spelers te laten gaan. Op hun natuurlijke posities liggen immers al Jennings en Drummond vast, waardoor het zonde is om tientallen miljoenen aan ze te besteden. In plaats daarvan moet de focus liggen op een shooting power forward. Met een beetje mazzel wordt de ideale kandidaat, Kristaps Porziņģis, via de draft in de schoot geworpen. Daarna zal ook een nieuwe capabele small forward (zoals Mike Dunleavy, Wesley Johnson of Khris Middleton) en een degelijke back-up center (zoals Joel Freeland, Kyle O’Quinn of Greg Stiemsma) aangetrokken moeten worden.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Pistons

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen