NBA News: Hawks sturen Johnson naar Nets

Door

 

Danny Ferry staat nog geen week aan het roer van de Atlanta Hawks of hij heeft de ‘outlook’ van het team al drastisch veranderd. De ex-speler van de Cleveland Cavaliers en San Antonio kijkt vooral naar de toekomst en wil de Hawks terug opbouwen. Ondertussen doen de Brooklyn Nets hun uiterste best om Deron Williams niet uit hun handen te laten glippen.

De eerste deal die GM Danny Ferry uit zijn mouw schudde, is Joe Johnson naar de Nets in ruil voor de aflopende contracten van Jordan Farmer, Anthony Morrow, Jordan Williams en Johan Petro, DeShawn Stevenson en een beschermde first round pick (van de Houston Rockets) in 2013. Vanuit het basketbaloogpunt gaat Johnson dus weg voor ‘peanuts’. Maar zoals eerder gezegd: Ferry wil de Hawks nieuw leven in blazen en afscheid nemen van het gigantische contract van de ondertussen 31-jarige wing was de logische eerste stap in die richting.

De Nets krijgen hun tweede ster en dus een reden om aan Deron Williams te tonen dat er hoop is voor het team. Bovendien hangt het van de handtekening van Williams af of de bovenstaande deal doorgaat. Beslist D-Will om de Nets definitief te verlaten, dan valt alles in het water. Daarom hebben de Nets ook Gerald Wallace een nieuw contract aangeboden, waarmee hij mondeling akkoord ging. ‘Crash’ zal over de komende vier jaar zo’n veertig miljoen dollar opstrijken in Brooklyn.

Of de deal met Johnson nu doorgaat of niet, de Hawks maakten ondertussen ook een deal met de Utah Jazz. Marvin Williams mag zijn koffers pakken richting Utah terwijl Devin Harris binnenkort te zien zal zijn in een Hawksuniform. De Hawks zijn al een tijd op zoek naar een degelijke point guard en met Devin Harris hebben ze die eindelijk te pakken. De Jazz voegen dan weer een waardevolle speler toe op de wing, waar ze de laatste jaren altijd problemen hadden. Williams was ooit de tweede selectie in de draft van 2005. Hij werd toen door de Hawks geselecteerd voor onder anderen Chris Paul en…Deron Williams.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen