NBA MVP: Er staat geen maat op Stephen Curry

Door

curry

Stephen Curry werd vorig seizoen na een spannende race tegen James Harden uitgeroepen tot NBA Most Valuable Player. Ook dit seizoen gaan de sterren van het Amerikaanse basketball de strijd aan om de MVP-prijs. SportAmerika brengt daarover maandelijks verslag uit.

1. Stephen Curry (Golden State Warriors)

De Warriors zijn 16-0, goed voor de beste seizoensstart ooit in de NBA. Dat hebben ze uiteraard in grote mate te danken aan Stephen Curry. De point guard met het dodelijke schot heeft zich opgewerkt tot misschien wel dé beste speler in de NBA en dus staat hij met stip op één in onze MVP-race. Hoe kan het ook anders met gemiddeld 32 punten, 6 assists, bijna 3 steals en 50-40-90 qua schotpercentages?

2. Paul George (Indiana Pacers)

De Indiana Pacers begonnen met veel vragen aan het seizoen. Geen imposant front court meer met David West en Roy Hibbert, en Larry Bird die een snellere spelstijl wilde implementeren. De Pacers verloren hun eerste drie wedstrijden, maar staan momenteel op een record van 9-5. Paul George zit aan 10 opeenvolgende 20-point games en toont ten overstaan van de hele wereld aan dat hij terug is na zijn beenbreuk. Hij is gemiddeld goed voor 26 punten, 8 rebounds en 5 assists.

3. Andre Drummond (Detroit Pistons)

Greg Monroe verliet het nest in Detroit en dat heeft Andre Drummond duidelijk deugd gedaan. De center laat al zijn duivels los op de NBA. Hij leidt de league met bijna achttien rebounds per wedstrijd. Are you kidding me? De Pistons zijn ‘slechts’ 8-7, maar zonder Drummond is Detroit een stuk minder sterk. Zijn net rating van +27,2 bewijst dat.

4. LeBron James (Cleveland Cavaliers)

Het is nu twee seizoenen geleden dat LeBron James de MVP was. Maar ook dit jaar doet hij weer mee voor de belangrijkste individuele prijs in de NBA. De Cleveland Cavaliers staan op 11-4 en gaan daarmee aan de leiding in de Eastern Conference. The King zit gemiddeld aan 26 punten, 7 rebounds en 7 assists, en schiet 51% van zijn schotpogingen raak. En dat zonder derde ster Kyrie Irving, die nog altijd herstelt van de gebroken knieschijf die hij opliep in de play-offs van 2015.

5. Russell Westbrook (OKC Thunder)

Oklahoma City Thunder draait weer volop mee aan de top van de Western Conference. De ploeg van coach Billy Donovan staat op 10-6, ondanks een afwezigheid van zes wedstrijden van Kevin Durant (die om deze reden niet in deze lijst staat). Russell Westbrook scoort dit seizoen gemiddeld 28 punten en speelt een stuk efficiënter, met een career-high 47% vanaf het veld. En daarnaast levert hij ook nog eens tien assists.

6. Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)

Er spreekt niemand over de San Antonio Spurs en toch staat het team van coach Gregg Popovich op een tweede plek in de Western Conference met een record van 12-3. Kawhi Leonard is met afstand de beste Spur gebleken tot nu toe. Hij is zonder twijfel de eerste optie in de aanval en levert voorlopig gemiddeld 21 punten af, met een field goal percentage van bijna 53% en een three point percentage van bijna 47%.

7. Kyle Lowry (Toronto Raptors)

De Toronto Raptors draaien stiekem weer op volle toeren. Met een record van 10-6 staat het team uit Canada op een vierde plaats in de Eastern Conference. DeMar DeRozan speelde tot nu toe uitstekend, maar de beste speler van de Raptors is Kyle Lowry. Met gemiddeld 21 punten, zes assists, bijna drie steals en een 3P% van 40 is de point guard van ongekend belang voor The North.

8. Jimmy Butler (Chicago Bulls)

Echt dominant hebben de Chicago Bulls dit seizoen nog niet gespeeld, maar met een record van 9-4 doen ze wederom mee aan de top in de Eastern Conference. Het is nu duidelijk dat Jimmy Butler de leider is van dit team. Hij scoort momenteel een career-high 21 punten per wedstrijd, met een field goal percentage 46% en schiet hij 41% van zijn driepunters raak. Butler is misschien wel de beste shooting guard in de NBA op het moment.

9. Draymond Green (Golden State Warriors)

Ondanks de gekke statistieken van Stephen Curry, verdient Draymond Green zijn plek op deze lijst. De forward bewijst wedstrijd na wedstrijd zijn enorme veelzijdigheid. Defensief is hij enorm van waarde en offensief is niemand beter als point forward. Een gemiddelde statline van 13 punten, 8 rebounds, 7 assists, 1 steal en 1 block, én een three point percentage van 44% zie je niet elke dag.

10. Blake Griffin (LA Clippers)

Is Blake Griffin tot nu toe de pas op negen na beste speler in de NBA? Nee, hij is individueel beter dan dat. Griffin zit aan gemiddeld 25 punten, 8 rebounds, ruim 4 assists en een scoringspercentage van 55%. Hij is offensief gevaarlijker dan ooit met zijn verbeterde jump shot. Maar de Clippers hebben een record van slechts 7-8 en dat doet de MVP-kansen van Blake geen goed.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen