NBA Music: Tanking Sixers en I-76

Door

Miami Heat v Philadelphia 76ersIn NBA Music kijkt redacteur Sjoerd Neggers (a.k.a. D-Felic) terug op de afgelopen week in de NBA en voorziet een opmerkelijke gebeurtenis van een soundtrack. Deze week: G. Love & Special Sauce en de seizoensstart van de Philadelphia 76ers.

Iedereen deelde voor de start van het nieuwe NBA-seizoen de mening dat de Philadelphia 76ers zouden ‘tanken’ om in de 2014 NBA Draft ene Andrew Wiggins binnen te halen. Ik zie dat nog steeds gebeuren, maar onder leiding van rookie Michael Carter-Williams begonnen de Sixers verrassend sterk aan het seizoen met drie overwinningen. Het lijkt de Nederlandse Eredivisie wel waar iedereen van iedereen wint.

Als ik aan de Sixers denk, dan zie ik gelijk singer-songwriter G. Love uit Philadelphia voor me. Samen met zijn band Special Sauce speelt hij sinds 1994 over de hele wereld. Love heeft nooit onder stoelen en banken gestoken dat hij een groot basketbal fan is en dat er niets boven zijn Sixers gaat.

In 1996 bracht hij het nummer ‘I-76’ nummer uit. Een ode aan Philly-helden zoals Darryl Dawkins, Moses Malone, Julius Erving, Charles Barkley, Allen Iverson en Jerry Stackhouse. Ik weet zeker dat Love na de start van de Sixers aan een nieuwe versie van ‘I-76’ is begonnen en dat hij denkt aan de play-offs i.p.v. een tankseizoen. Luister en geniet.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen