NBA Music: People in the middle

Door

Miwaukee Bucks v Indiana Pacers

De NBA maak de laatste jaren qua spelopvatting een complete metamorfose door. Teams bouwen hun team niet meer rondom een center. Het draait nu allemaal om snelle guards. Toch zijn er in het NBA landschap nog een paar “klassieke” centers te vinden. En in het bijzonder wil ik hier Roy Hibbert noemen.

Roy Hibbert was vorig seizoen al heel erg goed bezig. En hij heeft die stijgende lijn aan het begin van dit seizoen doorgezet bij de Indiana Pacers. Ik noemde Hibbert vorig jaar al in een column over de centers in de league. Hibbert heeft met cijfers als 11,7 points per game, 9 rebounds per game en bijna 5 blocks gemiddeld per wedstrijd een zeer groot aandeel in het succes van de Pacers dit seizoen.

Een liedje wat gelijk bij me opkwam, was ‘People in the middle’ van Spearhead. In deze track refereert rapper en frontman Michael Franti duidelijk naar zijn liefde voor basketbal. Franti werd als erg talentvol bestempeld toen hij college speelde. Hij heeft mij ooit eens verteld dat voor hij echt verder ging in de muziek, eerst het doel had gesteld om de NBA te halen.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 10.50.37

‘People in the middle’ komt van het debuutalbum ‘Home’ van Spearhead. Dit album kwam uit in 1996. Voor mij nog steeds een van de fijnste soulvolle hiphopalbums ooit. Het is een perfecte plaat voor een zondagmiddag als deze.

Ik heb een live versie kunnen vinden van deze track. Spearhead speelt ‘people in the middle’ tijdens de 2-metersessies van Jan Douwe Kroeske. Dit was tevens mijn eerste kennismaking met Spearhead. Sindsdien ben ik ze blijven volgen en heb ik ze vaker ontmoet en heb zelfs met Michael Franti gebasketbald.

Geniet en hou het ‘laidback’ vandaag. People in the middle, we hebben ze nodig in de NBA !

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen