NBA Mock Draft 1.0 [20-11]

Door

De NBA Draft is nog ver weg. De play-offs zijn pas in de eerste ronde, maar voor inmiddels zestien teams zit het seizoen er al op en zijn de ogen volledig op de draft gericht. Op 27 juni worden in het Barclays Center in Brooklyn zestig talentvolle basketballers gekozen, waarvan een handvol echt een impact zal gaan maken in de NBA. SportAmerika laat je kennismaken met de twintig beste nieuwe spelers in de Mock Draft 1.0. Vandaag: nummers 20 tot en met 11.

1draft1

11. Mason Plumlee
Leeftijd: 23 jaar, 2,10 m
Positie: Power Forward
School/Land: Duke
Vergelijking: Yi Jianlian

De sterkste punten van Plumlee zijn allemaal niet aan te leren: zijn lengte, fysiek en atletische kracht. De basis is dus aanwezig. Hij is een energieke speler die ook een mid-range schot heeft. Hij heeft de potentie om een ijzersterke verdediger te zijn, maar laat zich onder de basket vaak aftroeven en is een matige team-verdediger. Daarnaast is zijn post-game onderontwikkeld.

California v Syracuse12. Michael Carter-Williams
Leeftijd: 21 jaar, 1,98 m
Positie: Point Guard
School/Land: Syracuse
Vergelijking: Shaun Livingston

Een point guard met de lengte van een shooting guard. Kan het spel dicteren, maar ook goed verdedigen. Heeft moeite in moeilijke wedstrijden, zo was gebleken tijdens NCAA March Madness, waar hij in de halve finale zelfs met 5 fouten uit de wedstrijd werd gestuurd. Moet hard werken aan zijn afstandschoten.

13. C.J. McCollum
Leeftijd: 21 jaar, 1,90 m
Positie: Point Guard / Shooting Guard
School/Land: Lehigh
Vergelijking: Stephen Curry

McCollum is meer point guard dan shooting guard, maar is van nature een scorer. Met zijn geringe lengte komt hij echter eerder op de point uit. Hij is uiterst efficiënt, zowel vanaf de driepuntslijn als bij de basket en hij veroorzaakt veel fouten. Hierdoor komt hij tot makkelijke scores door vrije worpen. Verdedigend is hij onzeker en hij kan dat niet compenseren met een enorm atletisch lichaam.

14. Kentavious Caldwell-Pope
Leeftijd: 20 jaar, 1,96 m
Positie: Shooting Guard
School/Land: Georgia
Vergelijking: Michael Redd

Een atletische shooting guard die graag naar de basket gaat. KCP is een onderschatte basketballer die van afstand ook efficiënter is geworden. Verdedigend kan hij nog wel het een en ander verbeteren. Gaat graag voor de rebound en pakt ze ook regelmatig. Kan wel eens een verrassende draftpick worden.

15. Rudy Gobert
Leeftijd: 20 jaar, 2,16 m
Positie: Center
School/Land: Frankrijk
Vergelijking: Ryan Hollins

Gobert heeft de kwaliteiten om een elite shot blocker te worden in de NBA. De Fransman heeft een enorme wingspan, is een uitstekend rebounder en atletisch. Hij speelt met veel energie. Zijn post-game is nog niet sterk genoeg en als internationale speler zal hij wat aanpassingstijd nodig hebben. Maar een speler met veel upside.

16. Dario Saric
Leeftijd: 19 jaar, 2,08 m
Positie: Small Forward / Power Forward
School/Land: Kroatië
Vergelijking: Ersan Illyasova

Een forward die de bal goed kan passen. Zowel onder de basket als vanaf mid-range een goede scorer. Moet nog wel werken aan zijn jumpshot dat nog niet zo efficiënt is. Moet sterker worden om in de NBA belangrijk te zijn.

Gorgui+Dieng+Bellarmine+v+Louisville+A0qi5EvPq4Tx17. Gorgui Dieng
Leeftijd: 23 jaar, 2,10 m
Positie: Center
School/Land: Louisville
Vergelijking: Serge Ibaka, Bismack Biyombo

De enige speler van het kampioensteam van de Cardinals in de top twintig van deze draft. Hij is geen scorend wonder, maar is verdedigend ontwikkeld. Dat mag ook wel gezien zijn leeftijd. De titel van Louisville heeft hem in de top twintig gebracht. Hij is ook een aardige passer, die vanuit de post voor assists kan zorgen. Aanvallend moet er nog een hoop gebeuren om op het hoogsten niveau goed uit de verf te komen.

18. Shane Larkin
Leeftijd: 21 jaar, 1,80 m
Positie: Point Guard
School/Land: Miami
Vergelijking: DJ Augustin

Larkin speelde een belangrijke rol in het succes van Miami Hurricanes, die het beste seizoen uit de historie van de school speelden. Een guard die supersnel is en regelmatig een steal pakt. Hij heeft een goed schot, ook vanaf de driepuntslijn. Hij profiteert van het afhaken van bijvoorbeeld een betere guard als Marcus Smart en kan daardoor net de top twintig binnenkomen. Weinig teams in het tweede deal van de draft lijken echter op zoek naar een echte point guard. Zijn nadeel is de geringe lengte, waardoor hij lastig tot scoren komt rond basket.

19. Jamaal Franklin
Leeftijd: 21 jaar, 1,96 m
Positie: Shooting Guard / Shooting Forward
School/Land: San Diego State
Vergelijking: Will Barton

Franklin was de enige speler in college die zijn team leidde in punten, rebounds, assists en steals. Best indrukwekkend. Desondanks is hij aanvallend erg eendimensionaal. Hij heeft een sterke drive naar de basket, maar geen jump schot. Zijn kracht ligt voornamelijk op defensief vlak en daarnaast is hij erg atletisch, een grote plus. Hij heeft de naam heetgebakerd te zijn, maar als hij die adrenaline om kan zetten in extra energie tijdens het spel, werkt dat alleen maar in zijn voordeel.

20. Jeff Withey
Leeftijd: 23 jaar, 2,13 m
Positie: Center
School/Land: Kansas
Vergelijking: Omer Asik

Withey is een goede schotblokker die vaak op de goede plek staat. Heeft de juiste lengte voor een big man en kan aanvallend ook voor gevaar zorgen. Is al wel 23 jaar, waardoor hij redelijk laat aan zijn NBA carrière begint.

Met medewerking van Anouar Amrani.

2 Reacties
  1. Marcel 7 jaar ago

    Doug McDermott (nr. 18) gaat nog een jaar College Basketball spelen. Die zien we in 2014 pas in de NBA Draft.

  2. Marcel! Scherp & Slordig…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen