NBA Midseason Rapport: Atlantic Division

Door

Philadelphia 76ers V Toronto Raptors

Toronto Raptors door Johan Brinkel
De verwachtingen in Toronto waren nog nooit zo hoog als dit seizoen. Afgelopen zomer bleef de volledige rotatie intact, extra versterkt door de acquisitie van James Johnson en Lou Williams, terwijl de belangrijkste concurrenten van het seizoen ervoor (Miami en Indiana) beiden aanwijsbaar verslechterd zijn. Zouden de Raptors een gooi kunnen doen naar de macht in het oosten?

Het antwoord halverwege het seizoen is ja en nee. De Canadese ploeg staat momenteel op een 27-14 record, en was in de voorbije maanden zelfs een tijdlang de beste ploeg van het oosten. Met een huidige derde plaats in het oosten, kort achter nummer twee Washington, zou je kunnen beargumenteren dat Toronto legit is.
Er valt echter ook een pleidooi te houden voor het tegenovergestelde. Tegen teams die momenteel op play-off plaatsen staan, noteerden de Raptors tien overwinningen, tegenover tien nederlagen; een record waarmee je doorgaans niet al te veel kan verwachten in de play-offs.

Derhalve blijft de vraag: Is Toronto goed genoeg om kampioen te worden in het oosten? Een blik op de ranglijst zegt ja, maar het onderbuikgevoel zegt nee. In een Conference met Atlanta, Chicago, Cleveland en Washington, beklijft het gevoel dat Toronto goed is. Alleen niet goed genoeg…

Ook leuk om te lezen