NBA Midseason Rapport: Atlantic Division

Door

Brooklyn Nets v Washington Wizards

Brooklyn Nets door Mike Tibbert
Collega Robert Prins had in zijn preview voorspeld, dat de Nets waarschijnlijk mee zouden gaan doen om de laatste twee play-off plaatsen in het oosten. Op dit moment is dat ook inderdaad het geval. De Nets staan negende maar hebben een wedstrijd minder gespeeld en één overwinning zou genoeg moeten zijn om de ploeg van Lionel Hollins weer op de achtste plaats te doen belanden.

Of de Nets deze achtste plaats kunnen behouden is nog maar de vraag. Verschillende geruchten hebben de ronde gedaan. Van trades van bepalende spelers als Brook Lopez en Joe Johnson tot de verkoop van de gehele franchise. Nog steeds heeft de club enorme lasten en zitten ze ver boven de luxury tax. De eigenaar lijkt de club van de hand te willen doen en niemand zit erop te wachten om een club te kopen en direct een enorm bedrag te betalen aan boetes. Zeker als dit bedrag betaald moet worden voor spelers die hun beste tijd gehad hebben en waarmee ook geen kampioenschap gewonnen kan worden. En met het halen van bijvoorbeeld Lance Stephenson zal het er waarschijnlijk niet beter op worden.

Ook in Brooklyn is niemand zijn toekomst zeker. Verwacht is dat er nog een hoop spelers de Nets gaan verlaten en ze naar alle waarschijnlijkheid in de komende jaren in de bodem van de NBA zullen belanden.

Ook leuk om te lezen