NBA Midseason Rapport: Atlantic Division

Door

Boston Celtics v Denver Nuggets

Boston Celtics door Jelle Grunstra
Bijna geen enkele speler van de Boston Celtics is dit seizoen veilig voor General Manager Danny Ainge. Waarbij bijvoorbeeld de Lakers nog weinig initiatief tonen in het herbouwen van hun team is Ainge met de Celtics op oorlogspad. Qua spel vallen de Celtics niet echt op in de zwakke Eastern Conference, maar op de spelersmarkt is de club halverwege het seizoen misschien wel het meest actief van alle franchises. De Celtics hebben inmiddels zoveel picks veroverd dat ze een in aankomende draft bijna een geheel team kunnen selecteren. Herbouwen XXL-style is dit seizoen het motto.

Halverwege het seizoen is wel duidelijk geworden dat de Celtics sportief gezien niet heel goed zijn. Slechts vijftien wedstrijden winnen in de zwakke Eastern Conference is eerlijk gezegd gewoon slecht. Ainge had al snel gezien dat met het huidige spelersmateriaal de Celtics de komende jaren geen rol van betekenis zouden gaan spelen. Daarom is er dit seizoen besloten om intensiever het proces van herbouwen door te zetten. De Rondo-Question die de redactie van SportAmerika zich stelde bij aanvang van het seizoen is inmiddels beantwoord. Rondo is vertrokken naar de Mavericks in ruil voor (natuurlijk) draftpicks en een aantal role-players. Ook de belangrijkste aanvallende speler, Jeff Green, werd verhandeld (naar de Grizzlies). Zodoende zijn Brandon Bass en Avery Bradley de enige twee spelers die langer dan twee jaar spelen voor de Celtics. De Celtics zullen door alle personele ontwikkelingen er niet beter op gaan spelen, maar dat is voor dit seizoen niet zo erg. De jonge spelers zullen zich verder ontplooien en Danny Ainge kan rustig gaan puzzelen wat te doen met alle picks.

Met ontzettend veel draft picks op zak en een aanzienlijke hoeveelheid capspace zullen de Celtics in de zomer van 2015 hun slag proberen te slaan. Voeg hierbij een groep jonge spelers die weer een jaar heeft gerijpt en de Celtics hebben een grote kans om volgend seizoen de play-offs te halen. Als Ainge erin slaagt één of twee goede free agents naar Boston te lokken dan is de basis misschien wel gelegd voor een nieuwe dynastie in Beantown. De fans zullen dan snel de Pierce-Garnett-Allen-Rondo-periode vergeten en zich opmaken voor nieuwe successen.

Ook leuk om te lezen