NBA Midseason Rapport: Atlantic Division

Door

Houston Rockets v New York Knicks

New York Knicks door Daan van Kooten
In de voorbeschouwing werd al aangekondigd dat het behalen van de play-offs een stunt zou zijn. Halverwege het seizoen kan er met gerust hart geconcludeerd worden dat die stunt er niet van gaat komen. Het team van Phil Jackson stond lang troosteloos onderaan in de Eastern Conference met het slechtste record van de gehele NBA, mede dankzij een verliezende reeks van zestien duels. De afwezigheid van Tyson Chandler heeft een grotere impact dan voorheen gedacht, Amar’e Stoudemire is verre van een sterspeler en Carmelo Anthony kwakkelt met gezondheid, concentratie en waarschijnlijk ook motivatie.

Het leren van de door Tex Winter uitgevonden Triangle-offense leidt tot niks, als er wekelijks nieuwe namen in de startende line-up verschijnen. Het is waarschijnlijk daarom dat Phil Jackson heeft besloten het over een andere boeg te gaan gooien. J.R. Smith en Iman Shumpert werden geruild voor wat picks, waarmee de man met meer kampioensringen dan vingers de Knicks opnieuw zal proberen op te bouwen.

Resteert de vraag: Wat mogen we nog verwachten van de Knickerbockers dit seizoen? Weinig. Er zal vooral gespeculeerd worden of ‘Melo onderdeel zal zijn van een trade. De voorbeschouwing van enkele maanden terug had het verder bij het rechte eind; dit seizoen is een nachtmerrie voor de Knicks-fans.

Ook leuk om te lezen