NBA Lockout: No Deal zeggen de spelers

Door

David Stern en de eigenaren deden afgelopen weekeinde een bod op tafel met als bericht naar de spelers: take it, or leave it . Het bod hield een 49/51 split in over de inkomstenverdeling. Billy Hunter en Derek Fisher reageerden op de bluf van Stern en verklaarden: No Deal. “Onze bedoelingen zijn duidelijk”, aldus Fisher. “Het huidige bod van de NBA dat nu op tafel ligt is niet het bod wat wij kunnen accepteren.”

De NBA Player Association wil daarentegen nog eenmaal rond de tafel met de eigenaren om te onderhandelen voordat vandaag om 5 p.m. lokale tijd de deadline valt. Stern liet al doorschemeren dat als het bod niet geaccepteerd wordt dat deze vervangen gaat worden door een veel minder aantrekkelijk bod voor de spelers. Er kan dan een streep getrokken door de wedstrijden tot kerstmis.

Hunter is echter vol vertrouwen dat vandaag het gesprek zal plaatsvinden. Stern zei afgelopen dinsdag in een interview dat hij het bericht van Hunter in overweging neemt om nog één gesprek te houden voordat de deadline valt, maar liet niets los over dat de eigenaren bereid zijn om toe te geven over de vijf overgebleven system issues dat beide partijen vooralsnog uit elkaar houdt, ook nu de vakbond heeft laten weten bereid is om een 50/50 split te accepteren.

Het gaat vandaag een spannende dag worden. Komt er nog een gesprek? Volgt er een deal? Of worden er nog meer wedstrijden geschrapt? “Het is triest”, liet één eigenaar optekenen. “Ik denk dat de spelervakbond het beste bod heeft gezien sinds deze lockout.”

Foto: chron.com

Ook leuk om te lezen