NBA Highlight Reel: Spinning Millsap, Curry de superheld

Door

Millsap

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Millsap legt Westbrook over de knie
OKC verloor vannacht van de Hawks (100-106), wat al een knappe prestatie op zich was van de mannen uit Atlanta. Dat de trucendoos soms ook nog open werd gegooid maakte de overwinning misschien nog wat specialer. Zeker toen Paul Millsap aan Russell Westbrook liet zien dat laatstgenoemde niet de enige is die als een draaiende wervelwind door de verdediging kan snijden.

2. Steph Curry, superheld?
Zoals wel vaker is het de fantasierijke geest van (ex-)Grantland-schrijver Shea Serrano die uitkomst biedt. Hij bevestigde vannacht aan ons dat Steph Curry een superheld is. Eentje van het nobele soort, die nog niet volledig op de hoogte is van z’n eigen superkrachten. Klinkt allemaal bijzonder aannemelijk, Steph Curry is méér dan alleen mens, dat moet gewoon.

3. Dirks zoveelste mijlpaal
Der Dribbelmeister, Dirk Diggler, The German Wunderkind, The Seven Foot Schnitzel, Baron von Schlammenstein, oftewel: Dirk Nowitzki bereikte vannacht een nieuwe mijlpaal. Hij scoorde in de wedstrijd tegen de Sacramento Kings zijn tienduizendste field goal. Helaas voor Nowitzki verloren de Mavericks de wedstrijd wel, met 98-112.

4. Wanneer ‘bijna’ in ‘pijnlijk’ verandert
Michael Carter-Williams, volgens velen een ‘net-niet-speler’. Of is het gewoon ‘helemaal niet’? Laatst zei MCW al dat hij ‘zichzelf ook niet zou opstellen‘ gezien zijn bedenkelijke vorm. Tja.

 

5. Fan van Kobe? Even wegkijken is aangeraden:
Kirk Goldsberry, de man achter de schitterende shot charts, greep het afzwaaien van Kobe Bryant aan om zijn vorm van de laatste jaren in beeld te brengen. Echt mooi ziet het er niet (meer) uit voor The Black Mamba.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen