NBA Highlight Reel: Houston’s History, Teletovic’ bounce pass

Door

NBA CHAMPIONSHIPS

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Houston Rockets 1995
De Golden State Warriors schreven vannacht geschiedenis door hun seizoen met vijftien overwinningen te beginnen. Daarmee evenaarden ze de sterke seizoensstart van de Houston Rockets uit 1995, die in dat jaar hun titel probeerden te verdedigen maar die zouden verliezen aan de Chicago Bulls. De bijzondere prestatie van de Warriors was voor de NBA reden genoeg om de Rockets van 1995 uit de oude doos te trekken.

2. Chef Curry krijgt een koekje van eigen deeg
Over de Warriors gesproken: Stephen Curry kreeg vannacht in de (gewonnen) wedstrijd tegen de Denver Nuggets een koekje van eigen deeg. Niemand minder dan rookie Emmanuel Mudiay stuurde The Babyfaced Assassin het bos in met een mooie crossover. Curry had – dankzij de vijftiende opeenvolgende zege – evenwel meer reden om te juichen. Met een handdoek over z’n hoofd nota bene.

3. ‘Bounce pass’
Wat moet je in hemelsnaam doen als je tegenover de boomlange Anthony Davis en diens intimiderende wenkbrauw staat? Mirza Teletovic van de Phoenix Suns had het antwoord: een ietwat agressieve ‘bounce pass’. Je gooit de bal gewoon tegen hem aan om hem af te leiden en dan scoor je een driepunter. Jammer genoeg was het niet voldoende voor de overwinning: de New Orleans Pelicans wonnen de wedstrijd – hun derde van het seizoen! – met 116-122.

4. Are you Quincy Acy?
Detroit Pistons-speler Reggie Jackson werd op Twitter aangesproken door een boze moeder. Hij had haar twee zoontjes namelijk geschoffeerd door hen een handtekening te weigeren terwijl hij verderop wel krabbels stond uit te delen – ze beweerde ze althans. Jackson liet de beschuldiging niet op zich zetten, en zette de dame in kwestie in haar hemd. De jongetjes vroegen namelijk of hij Quincy Acy was, en nee, dat is hij inderdaad niet. Acy zelf deed ook nog een duit in het Twitter-zakje trouwens.

5. Kip zonder kop?
Oklahoma City Thunder won vannacht met hangen en wurgen in eigen huis van de Dallas Mavericks (114-117). Wesley Mathews had namens de Mavs een negatieve hoofdrol in de laatste seconden doordat hij als een kip zonder kop rondliep en uiteindelijk een kansloze wanhoopspoging lanceerde. Of werd er gewoon goed verdedigd door de Thunder? Beoordeel zelf.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen