NBA Highlight Reel: Griffin’s 3PT Alley-Oop, Half Court Shots

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Clippers - Game Six

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Bijzondere alley-oop Griffin
Driepunters maakt Blake Griffin niet vaak. Hoewel zijn jumpshot de afgelopen seizoenen ontegenzeggelijk is verbeterd, beschikt de dunk-koning van de Clippers nog niet over de fluwelen touch om zomaar een drietje in het net te laten ploffen. Of toch? Na een mislukte play moet Griffin al springend een driepunter schieten om de schotklok voor te zijn. En verrek: de bal valt nog raak ook. Het zat hem en de Clippers, die met 111-94 wonnen van de Denver Nuggets, eindelijk een keer mee kennelijk.

2. Jamal Crawford scoort vanaf eigen helft…
En we blijven even bij de Clippers. Jamal Crawford liet namelijk net als zijn ploeggenoot Griffin een kunststukje zien in de wedstrijd. We weten dat de uit Seattle afkomstige scherpschutter een keizer is op het gebied van trickshots, maar het gemak waarmee hij deze rebound pakt, een tegenstander omspeelt en vervolgens vanaf eigen helft raak schiet is en blijft indrukwekkend met een hoofdletter i.

3. … en Jimmy Butler doet eenzelfde duit in het zakje
Maar wat Jamal Crawford doet kan Jimmy Butler kennelijk ook. Het einde van het tweede kwart nadert, Butler wil nog drie extra puntjes voor de Chicago Bulls op het scorebord zetten en slaagt daar wonderwel in. De Bulls zouden überhaupt zegevieren: ze bleven de Portland Trail Blazers met 93-88 voor.

4. Papa Kyrie
Kyrie Irving is vannacht voor de eerste keer vader geworden. De nog altijd van een kniebreuk herstellende Irving plaatste op zijn Instagram-pagina een foto van zijn dochter Azurie. Voor de fans van de Cavaliers: Irving schijnt weer zo fit te zijn dat hij LeBron James gek kan maken op de training. Zijn rentree lijkt met andere woorden aanstaande.

5. Hete Warriors
We kunnen tot slot niet om de Golden State Warriors heen, die schier onklopbaar door de NBA heen denderen. Om te illustreren hoe efficiënt de ploeg uit Oakland op het moment speelt maakte de onvolprezen Kirk Goldsberry een schitterende shot chart. Kijkt, huivert, en weest onder de indruk van alles wat in het rood van above average kleurt.

fJGGMbZ

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen