NBA Hightlight Reel: Good guy Boogie, Ballmovement bij de Knicks

Door

Santa Cousins

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Boogie is one of the good guys
Laten we voor de verandering eens beginnen met positief nieuws rond DeMarcus Cousins. Altijd is er een hoop gedoe als Boogie weer eens last heeft van zijn grillen, maar we mogen hem natuurlijk niet overslaan als hij zich van zijn positieve kant laat zien. Hier geeft hij een familie een nieuwe auto. Een groot gebaar van een groot man, die overigens met moeite achter het stuur van de nieuwe bolide past.

2. Een vrije worp te dichtbij
Dat Andre Drummond niet zo goed is in het schieten van vrije worpen is een understatement. Misschien moet hij er toch eens aan denken om een stapje terug te nemen. Of gewoon een aantal flinke passen. Dat kan ook nog. Zijn Pistons wonnen gelukkig wel vannacht, met 116-119 van de Boston Celtics.

Even ter vergelijking, Enes Kanter schiet zijn vrije worpen uitstekend.

3. Ball movement
Ball movement: iets dat sommige teams tot een kunst verheven hebben. Puristen van het spelletje genieten ervan als de San Antonio Spurs in een aanval de bal tien keer van hand tot hand laten gaan. Of als de Golden State Warriors meerdere malen alles spelers van het veld balcontact laten maken, waarna de vrijstaande schutter de zoveelste driepunter raak schiet. En niet te vergeten de razendsnelle passing van de New York Kni…Ehm…Ja! Het zijn toch echt de New York Knicks! (En ze wonnen ook nog: 102-107 van de Timberwolves!)

4. Posterized!
De titel zegt het eigenlijk al. Op de poster vandaag om te beginnen Al Horford. Richaun Holmes van de Sixers geeft de vijfentwintigste verliespartij van de Philadelphia 76ers (106-127) wat kleur door de Dominicaanse center van de Atlanta Hawks op een gruwelijke manier op de gevoelige plaat vast te leggen.

En als we het over posters hebben is er maar één man al seizoenenlang het onderwerp: Blake Griffin. Tegen de Milwaukee Bucks was het leidend voorwerp superatleet Giannis Antetokounmpo die het hazenpad kiest als Blake besluit hard de lane in te gaan. De Clippers wonnen bovendien: 90-103.

5. Amir Johnson op de schaats
Het is winter. In Michigan daalt de temperatuur ‘s nachts al tot onder het nulpunt, wat duidelijk te zien is aan Amir Johnson. Kentavious Caldwell-Pope zet de speler van de Boston Celtics op schaatsen met een aardige crossover. Dat hij daarna er nog een sneeuwbal achteraan gooit die drie punten waard is, is misschien nog wel het belangrijkste van dit moment. Maar wie houdt er nou niet van schaatsen?

Foto: Sacbee.com

Ook leuk om te lezen