NBA Highlight Reel: Divine Drummond & Reggie the Ruler

Door

Detroit Pistons v Minnesota Timberwolves

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Divine Drummond & Reggie the Ruler
Als er iemand de baas is in the paint dit seizoen is het Andre Drummond wel. De center van de Detroit Pistons pakt rebounds alsof het boterhammen met pindakaas zijn en laat iedere andere lange man in de league ver, ver achter zich.

In de met 120-103 gewonnen wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers ook weer: 29 punten en 27 (!!) rebounds voor Andre ‘Monster D’ Drummond. Hij heeft een gemiddelde van 20.3 rebounds! Oh ja, en Reggie Jackson. Veertig (!) punten tegen de Trail Blazers. Dat mag ook wel gezegd worden.

2. Wade voorbij aan Pippen
Een mooi moment voor Dwyane Wade vannacht. Niet alleen won zijn Miami Heat knap én dik van de Toronto Raptors met 76-96, maar ook wist D-Wade Scotte Pippen voorbij te steken op de ranglijst aller tijden. Goed, het is de 51e plaats overall, maar toch: het is en blijft Pippen.

3. Backscratchin’
Een ander mooi moment uit diezelfde pot tussen de Heat en de Raptors: de basketball-liefde tussen Josh McRoberts en Justise Winslow aan de kant van de Heat. De gouden stelregel in de NBA is immers: I scratch your back, you scratch mine. Dus als je als Justise Winslow zijnde je maatje McRoberts in stelling brengt voor een mooie dunk, dan is het aan Big Josh om even later Winslow met de bal het figuurlijke vonnis uit te laten spreken. Zo hoort het.

4. Durant met de dunk
Dit is, zoals dat zo mooi heet, de wedstrijd op slot gooien. Kevin Durant dunkt zo hard dat de Suns nauwelijks meer verder durven. Phoenix zou uiteindelijk verliezen met meer dan twintig punten: 103-124.

5. Choo-choo
All aboard the hype train! Bill Simmons doet vrolijk mee met de nieuwste fan craze: de Detroit Pistons. Motor City, baby!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen