NBA Grade the Trade: Los Angeles Lakers

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers

Het zal u niet ontgaan zijn: ‘the offseason’ is in de NBA gestart. SportAmerika zal alle verrichtingen op de transfermarkt volgen, en in deze rubriek ‘Grade the Trade’ alle noemenswaardige ontwikkelingen voorzien van een rapportcijfer.

Lees de vorige Grade the Trade hier

Nick Young blijft de Lakers trouw
Geen Carmelo Anthony, maar Nick Young zal het komende seizoen naar alle waarschijnlijkheid starten op de small forward voor de club uit het Staples Center. Dat scheelt sportief niet alleen een slok op een borrel, maar ook financieel. Young tekende een contract voor ruim 21 miljoen dollar (vier seizoenen). Voor dat bedrag hadden de Lakers Anthony hooguit een seizoen kunnen vastleggen. Met andere woorden: financieel zijn de Lakers er op vooruit gegaan. Sportief daarentegen niet.

Los Angeles Lakers: 7

Jordan Hill verlengt zijn verblijf bij de Los Angeles Lakers
De Los Angeles Lakers hebben een geschiedenis met goede centers. Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal, Andrew Bynum en Pau Gasol waren allemaal indrukwekkende spelers die heersten onder de borden in Los Angeles. In die lijn valt de beoogde startende center voor het komende seizoen, Jordan Hill, een beetje buiten de boot. Hill is een harde werker en een prima speler om er bij te hebben. Gezien de geschiedenis echter zou Hill nooit en te nimmer als dé startende ‘big’ van de Lakers mogen dienen. Het tekent hoe de verhoudingen veranderd zijn in de NBA. Tot verkort wilde iedereen naar LA. Tegenwoordig is het bijtekenen (twee seizoenen ter waarde van achttien miljoen dollar) van Hill al een prestatie op zich. Dat kan Hill uiteraard niet kwalijk genomen worden, maar moet toch erg zorgwekkend zijn voor Laker-fans.

Los Angeles Lakers: 7,5

Ed Davis komt de Lakers versterken
Is Ed Davis dé free agent acquisitie die de zestienvoudige kampioen terug brengt naar de play-offs? Nee. Is hij een speler die zijn succesvolle voorganger Gasol kan doen vergeten? Nee, dat ook niet. Is hij dan überhaupt wel een aanwinst? Ja, dat wel. Davis heeft in zijn vijf seizoenen in de NBA bewezen een prima back-up te zijn, en zal dat normaliter ook zijn in de ‘City of Angels’. Met een tweejarig contract ter waarde van twee miljoen dollar is hij een goedkope kracht, die zeker van waarde zal zijn.

Los Angeles Lakers: 7,5

Xavier Henry blijft bij LAL
Het afgelopen seizoen kende Xavier Henry het beste seizoen uit zijn professionele carrière, met een statische verbetering in praktisch alle categorieën. Dat dit gebeurde was eigenlijk enigszins opmerkelijk. Henry was uitgenodigd voor het trainingskamp en viel daarin dusdanig op dat de Lakers hem een eenjarig contract gaven. In dat jaar, ondanks dat blessures hem bijna een half jaar aan de kant hielden, presteerde de in Gent geboren shooting guard uitstekend, waarna de Lakers hem een nieuw contract aanboden voor één seizoen ter waarde van 981.084 dollar. Een goedkope kracht, waar de Lakers zich geen buil aan vallen.

Los Angeles Lakers: 7

Ryan Kelly tekent bij in LA
In de sport dien je de kansen die je krijgt te grijpen. In dat kader is Ryan Kelly een uitstekend voorbeeld. Als rookie (48ste keuze in de draft) vorig seizoen belandde hij in een team met onderen Pau Gasol, Chris Kaman en Jordan Hill. Zijn kansen op significante speelminuten bij aanvang van het seizoen leken nihil. Door blessures echter, kreeg hij kansen, en die greep hij met beide handen aan. Hij speelde uiteindelijk 59 wedstrijden, en scoorde gemiddeld 8 punten en pakte 3,7 rebounds. Zeer verdienstelijke gemiddeldes voor een rookie. Met zijn spel speelde hij zich in de kijker, en werd uiteindelijk beloond met een tweejarig contract ter waarde van ruim drie miljoen dollar. Met Carlos Boozer, Julius Randle, Robert Sacre en de bovengenoemde Hill en Davis heeft deze power forward wederom genoeg concurrentie. Hij zal het moeten doen met de kansen die hij krijgt. Hem kennende zal dat dus wel goed komen.

Los Angeles Lakers: 7,5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen