NBA Grade the Trade: Lance, Isaiah en de Pistons

Door

Indiana Pacers vs Miami Heat: Game Three

Het zal u niet ontgaan zijn: ‘the offseason’ is in de NBA gestart. SportAmerika zal alle verrichtingen op de transfermarkt volgen, en in deze rubriek ‘Grade the Trade’ alle noemenswaardige ontwikkelingen voorzien van een rapportcijfer.

Lance Stephenson vertrekt naar de Charlotte Hornets
Met de transfer van Lance Stephenson naar de Hornets heeft ‘Sir Lancelot’ bewezen dat hij buiten de lijnen net zo onverwacht uit de hoek kan komen als daarbinnen. Iedereen verwachtte namelijk dat Stephenson bij Indiana zou blijven. Ze boden hem een vijfjarig contract ter waarde van 44 miljoen dollar. Stephenson legde het aanbod echter naast hem neer, omdat hij van mening was dat hij meer waard was. Charlotte was vervolgens het meest strijdvaardig en legde hem voor drie seizoenen vast, voor ‘slechts’ 27 miljoen dollar vast (maar twee ton meer per seizoen dan bod Indiana!). Een uitstekende deal, waarmee Charlotte direct één van de sterkste ploegen in het Oosten is geworden.

Charlotte Hornets: 9

De Phoenix Suns trekken Isaiah Thomas aan
Via een sign-and-trade constructie vertrok free agent Isaiah Thomas van Sacramento naar de Suns, die in ruil daarvoor de draftrechten op Alex Oriakhi terugstuurden. Hoewel Thomas het afgelopen seizoen een geweldig seizoen kende, met career highs in punten, rebounds, assists en steals, vinden we deze move bij SportAmerika onbegrijpelijk. De Suns hebben namelijk al de beschikking tot Goran Dragic en rookie Tyler Ennis op de 1, terwijl Phoenix in Eric Bledsoe een restricted free agent heeft waarmee ze ook een deal proberen te sluiten. Mocht dat lukken heeft Phoenix een overschot aan point guards, terwijl zeker na het vertrek van Channing Frye juist behoefte is aan lengte.

Phoenix Suns: 6

De Sacramento Kings verwelkomen Darren Collison
Met Darren Collison hebben de Sacramento Kings een opvolger gevonden voor Isaiah Thomas. Ze legden de point guard voor drie seizoenen vast en zullen hem daarvoor een totaal van ruim zestien miljoen dollar betalen. Daarmee bespaarden ze ruim een miljoen per seizoen (Thomas verdient bij Phoenix 6,75 miljoen dollar per seizoen), maar krijgen ze ons inziens ook een mindere speler voor terug. Collison komt wat SportAmerika betreft tekort om een volwaardige startende point guard te zijn, en fungeert het beste als adjudant achter een grote ster.

Sacramento Kings: 6

De Oklahoma City Thunder versterkt zich met Anthony Morrow
Nadat Thabo Sefolosha bekend had gemaakt dat hij naar Atlanta zou verkassen, diende Oklahoma City op zoek te gaan naar een vervanger. In hun zoektocht kwamen ze uit bij Anthony Morrow, de schutter die een redelijk onopvallend seizoen kende bij de New Orleans Pelicans. De Thunder gaven Morrow een contract voor drie seizoenen ter waarde van ruim tien miljoen dollar. Morrow, die normaliter met Jeremy Lamb zal moeten uitvechten wie de startende shooting guard wordt, zal volgens SportAmerika veel beter uit de verf komen dan bij zijn vorige werkgever, maar ondanks dat lijkt het ons sterk dat hij de ontbrekende schakel is voor een kampioenschap.

Oklahoma City Thunder: 6,5

De Detroit Pistons halen D.J. Augustin, Caron Butler en Jodie Meeks binnen
Binnen een week wist nieuwbakken technisch directeur Stan Van Gundy drie nieuwe spelers aan te trekken. D.J. Augustin kwam over van Bulls, waar hij prima fungeerde als scorende speler vanaf de bank, en heeft getekend voor twee seizoenen (salaris van drie miljoen dollar per seizoen). Caron Butler vertrok na een tevergeefse poging bij de Thunder om kampioen te worden, om een tweejarig contract te tekenen ter waarde van negen miljoen dollar. De duurste zomerse aanwinst van de Pistons was Jodie Meeks, die stiekem bij de Lakers een ‘career year’ kende, en dat beloond zag worden met ruim achttien miljoen dollar voor drie seizoenen basketball. Hoewel het niet de meest markante namen zijn, denken we bij SportAmerika wel dat het uitstekende breedteaanwinsten zijn, die de Pistons zouden moeten helpen weer eens de play-offs te halen.

Detroit Pistons: 8

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Zelf zou ik de Thunder een 7,5 geven voor het binnenhalen van Morrow.

  Waarom? Hij beschikt over zo een beetje alle offensieve skills die je van een SG verwacht. Driepunters, mid-range game, post-offense, het zelf kunnen creëren van schoten, noem het maar op; Morrow kan het.

  Daarnaast heeft hij ook de lengte (1.96m) om goed te kunnen verdedigen, dus dat zit ook wel snor.

  Met de komst van Morrow is niks mis, maar de Thunder kunnen en moeten zelf wél wat doen om dat laatste stapje te zetten.

  Ten eerste moeten ze z.s.m. af van Perkins en zijn waardeloze contract. Zo een beetje iedere center is beter dan Perkins en zeker voor dat salaris kun je een veel betere center halen. Ervan uitgaande dat Gasol voor 7 miljoen dollar per seizoen onder contract gaat staan bij de Bulls tegenover de 9 miljoen dollar volgend seizoen van Perkins. Tja, dat is gewoon bijna niet te geloven.

  En ten tweede moet er een fatsoenlijke coach aangesteld worden, want met ‘boy scout’ Scottie Brooks kan de Thunder niet langer door. Tegen de Spurs zagen we het ook weer; geen lijn in de offense en de defense is ook niet veel zonder de Serge-protector.

  Vooral offensief is het gewoon huilen met de pet op. Het is gewoon niet meer dan de bal aan KD of Russ geven en zelf maken dat je z.s.m. wegkomt. Tja, dat is gewoon gedoemd om te mislukken in de playoffs. Dat hebben we ook wel kunnen zien tegen de Spurs.

  Dus ontsla Brooks en stel een fatsoenlijke coach aan à la Thibs, Doc, Pop, want het doet gewoon bijna pijn om de Thunder zo slecht gecoacht te zien worden. En dat is nergens voor nodig, want OKC beschikt over alle ‘tools’ om een kampioenschap te winnen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen