NBA East Ranks [4]: Indiana Pacers

Door

Het is nog precies een week tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Eastern Conference #4: Indiana Pacers.

Het seizoen leek ten einde te komen voor de ‘Big Three’ in Miami. Met Chris Bosh aan de kant vanwege een buikspierblessure leerde de Indiana Pacers de Heat een lesje. Ze namen een 2-1 voorsprong in de series en waren op weg naar een stunt. Helaas voor de fans uit Indiana stond toen LeBron op en ja, dan weet je het wel. De prestatie van het jonge Pacers team kwam echter niet uit het niets. Ze hadden een goed regular season achter de rug en waren een van de ‘dark horse’ teams uit het oosten. Een nadeel van de superprestatie is natuurlijk de verwachtingen voor het komende seizoen.

Het was een vrij rustige zomer  in Indiana. Buiten het aflopende contract van Roy Hibbert, was er niet veel aan hand. Hibbert was niet echt een probleem, omdat hij een ‘restricted free agent’ was. Ieder bod dat een ander team aan Hibbert maakte konden de Pacers matchen. Dat deden ze ook. Portland bood Hibbert een max-deal aan -een beetje te veel van het goede volgens de kenners-. Maar een goede center kom je niet zo vaak tegen, weten ze in Indiana. Zonder probleem kon Hibbert zijn handtekening zetten onder hetzelfde contract, maar dan in Indiana.

Met de zaak ‘Hibbert’ afgerond te hebben, kreeg vervolgens George Hill een contractverlenging. De guard tekende voor vijf jaar een contract ter waarde van veertig miljoen dollar. Het lijkt een gok, die dus ook verkeerd uit kan pakken.

Van de NBA draft hoefden de Pacers vanwege het goede spel niet veel te verwachten. Maar met de 26e pick kozen ze in Miles Plumlee wel een goede speler. Hij had geen buitengewone college carrière, maar heeft wel veel talent. Op draft night werd er ook nog een trade gemaakt  met de Sacramento Kings. Orlando Johnson werd als 36e gekozen door de Kings, maar mag zich een Pacer noemen.

Naast Hibbert en Hill werden er in de free agency ook nog nieuwelingen toegevoegd. D.J. Augustin speelde de eerste seizoenen van zijn carrière in Charlotte, maar mocht vertrekken. Hij tekende in Indiana een eenjarig contract met een waarde van 3,5 miljoen dollar. Naast Augustin werd ook nog de man met de springveren in de kuiten gecontracteerd. Gerald Green tekende voor drie jaar en zal in die tijd 10 miljoen dollar op zijn bankrekening mogen bijschrijven. De laatste aanwinst deze zomer was Ian Mahini, deze kwam over uit Dallas. In deze trade werd Darren Collison naar de Mavs gestuurd.

De Pacers hebben zich goed versterkt. Het talent hebben ze binnenboord weten te houden en voor de starters hebben ze nu een aantal goede role players gevonden. Reken er maar op dat de Pacers in mei gewoon weer in de top van het oosten te vinden zijn en misschien krijgen we weer zo’n leuke series voorgeschoteld als dit jaar tegen Miami. Voordat dit aan de orde is, krijgt de Pacers fan een leuk seizoen te zien met af en toe een spectaculaire dunk van Gerald Green en een geweldige defensive play van Paul George. Al met al ziet de toekomst er rooskleurig uit in Indiana.

Lees hier de NBA East Ranks van eergisteren: #5 New York Knicks.

Ook leuk om te lezen