NBA East Ranks [5]: New York Knicks

Door

Het is minder dan twee weken tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Eastern Conference #5: New York Knicks.

The Big Apple, The City That Never Sleeps, benamingen voor New York City. Thuisstad van de Knicks. Ook al is New York de grootste stad van het land, de Knicks horen al ruim tien jaar niet meer echt bij de grote namen in de NBA. Dit jaar is er in New York de hoop dat daar eindelijk verandering in gaat komen. Dat superster Carmelo Anthony, met secondant Tyson Chandler, zijn belofte eindelijk gaat inlossen..

De Knicks kenden vorig jaar een redelijk seizoen. De enige reden dat de term redelijk gebruikt kan worden is het feit dat de play-offs werden gehaald. Het was een dramatisch jaar voor New York, totdat Jeremy Lin kwam bovendrijven. De Knicks speelden zo slecht dat coach Mike d’Antoni hem een kans gaf en die greep hij met beide armen aan. Niet veel later volgde ‘Linsanity’.

Na het afgelopen seizoen was het in New York duidelijk dat er wat moest gebeuren. Via de draft kwamen de Knicks echter niet verder dan het selecteren van Kostas Papanikolaou. Die zal het tij niet gaan keren, of hij uberhaupt iets gaat bijdragen is ook nog maar de vraag. Niet veel later opende de free agency markt zich en hier moest en zou New York zijn slag slaan. Ondertussen werd er aan de spelers van de Knicks getrokken. Jeremy Lin kreeg een aanbod van de Rockets, en de Raptors deden hetzelfde bij Landry Fields. New York besloot geen van beide aanbiedingen te matchen, waardoor de spelers de club verlieten.

Er moest dus een nieuwe PG gevonden worden en de Knicks wisten precies wie. Steve Nash was een free agent en nog steeds op zoek naar zijn ring. Helaas voor de Knicks verkaste Nash naar LA en stonden ze dus met lege handen. Een vervanger werd echter gevonden in de persoon van de ervaren Jason Kidd en ook werd  Raymond Felton teruggehaald naar New York. Felton speelde al eerder voor de Knicks en dat deed hij geweldig. Helaas was er van die vorm afgelopen seizoen niets meer over, dus het is een gok. Met Kidd vanwege zijn leeftijd en met Felton vanwege de vraag of hij wel op een hoog niveau kan acteren.

Naast en PG zochten de Knicks ook nog ervaring en die vonden ze in Marcus Camby, Kurt Thomas, Pablo Prigioni en Rasheed Wallace. Wallace liet zijn pensionering voor wat het was, voor nog een jaartje basketball. Een grote verrassing en het is nog maar de vraag in hoeverre hij dit jaar echt iets kan bijdragen voor de ploeg van coach Mike Woodson.

De Knicks hebben het vetrek van Lin goed kunnen opvangen. Met een beetje geluk gaat Kidd nog een aantal jaar mee en keert Felton terug naar zijn oude vorm. Iets wat nog niet opgelost is, is de vraag of ‘Melo en Stoudemire eigenlijk wel in een systeem kunnen spelen. Iets wat volgens velen een zeer lastige opgave is voor de spelers. Dit omdat het beide baldominante basetkaballers zijn. Hoe dan ook, de Knicks zullen ook dit jaar weer de play-offs halen, maar een titel lijkt er toch niet in te zitten. De fans zullen een aantal geweldige wedstrijden gaan zien, maar een team dat meestrijdt voor de titel zijn de Knicks -nog- niet.

Lees hier de NBA East Ranks van eergisteren: #6 Chicago Bulls.

Ook leuk om te lezen