NBA Draft Profile: Myles Turner

Door

Texas v TCU

Na de NBA Draft Combine weten we één ding zeker. Myles Turner zijn bouw moet niet onderschat worden in deze draft. Met 2 meter 13 lang, een reikwijdte van 2 meter 24 en een reikhoogte van 2 meter 85 doet hij fysiek gezien alleen onder voor Robert Upshaw. Daarnaast is hij ook een aardige schutter en is de center van de Texas Longhorns dodelijk als shot blocker.

Bekijk hier onze NBA Mock Draft 5.0

Texas had een matig seizoen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor Myles Turner. Als een eerstejaars speelde hij ongeveer 21 minuten per wedstrijd en was hij gemiddeld goed voor tien punten, zes rebounds en drie blocks per wedstrijd. Dit hielp hem op de prijs van Big 12 Freshman of the Year binnen te slepen.

Toch lijkt het misschien iets te vroeg om naar de NBA te gaan voor de negentien jarige Texaan. Als speler is hij namelijk verre van volmaakt. Hij is nog steeds aan het leren hoe hij met zijn indrukwekkende frame om moet gaan en dat is te vaak te merken in transitie en bij het verdedigen van atletische forwards. Dit kan waarschijnlijk opgelost worden door op de juiste manier te trainen, maar het kan ook gezien worden als een risico door NBA teams.

Dat hij ergens in de lottery picks gekozen gaat worden is een zekerheid. De behoefte aan spelers van het formaat van Turner is groot en er zal een NBA team tussen zitten met het gevoel dat zij de jonge speler op de juiste manier kunnen trainen. Als dat een team lukt dan is er een grote kans dat Turner een zeer imposante forward of center wordt in de NBA.

Bekijk hier al onze Draft Profiles:

Frank Kaminsky

D’Angelo Russell

Justise Winslow

Karl-Anthony Towns

Sam Dekker

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen