NBA Draft: ‘Iggy 2.0’ wel, ‘Chandler 2.0’ niet beschikbaar

Door

Kentucky v Florida

Eind deze maand, 27 april om precies te zijn, loopt de deadline af waarbij college spelers zich beschikbaar kunnen stellen voor de NBA Draft. Die vindt plaats op 26 juni. In onze laatste Mock Draft staat Joel Embiid bovenaan maar deze draft class barst van het talent. Daar kwamen maandag drie nieuwe talenten bij: Aaron Gordon, Glenn Robinson III en Jerami Grant. Willie Cauley-Stein en Montrezl Harrell keren dan weer terug naar de universiteit.

Aaron Gordon was één van de grote namen die het voorbije college seizoen zijn debuut maakte en dat bij de Arizona Wildcats. Gordon liet met vlagen zijn talent zien maar toonde ook vaak zijn tekortkomingen. Met gemiddeldes van twaalf punten, acht rebounds, twee assists, één block en één steal toonde de forward zijn (defensieve) veelzijdigheid. Zijn FT% van 42 moet echter veel beter, net als zijn jump shot. De vergelijking met Kenneth Faried is snel gemaakt hoewel ook de naam Blake Griffin al eens valt.

 

 

Glenn Robinson III verlaat daarmee na twee seizoenen de Michigan Wolverines. Dit seizoen was hij gemiddeld goed voor dertien punten, vier rebounds en één steal met een schotpercentage van bijna 49. De zoon van voormalig #1 pick Glenn ‘Bog Dog’ Robinson (1994) barst van het atletisch vermogen, heeft niet bepaald een sterk ego en heeft vooral nog werk aan zijn jump shot. Hij wordt daarom het meest vergeleken met Andre Iguodala.

Ook Jerami Grant slaat na zijn tweede seizoen in college de weg in naar de NBA. Grant was het voorbije seizoen bij de Syracuse Orange goed voor gemiddeld twaalf punten en zeven rebounds met een schotpercentage van nagenoeg 50. Jerami is de zoon van voormalig NBA-speler Harvey Grant (broer van Horace Grant). Omwille van zijn atletisch vermogen, gigantische wingspan en defensieve kwaliteiten wordt hij vaak vergelijken met Thaddeus Young.

Willie Cauley-Stein kiest dan weer voor een extra jaar bij de Kentucky Wildcats, de verliezend finalist van March Madness. De center miste de finale omwille van een blessure. Hij tekende in zijn tweede seizoen gemiddeld voor zeven punten, zes rebounds en drie blocks met een schotpercentage van bijna 60. Hij doet zowel qua spelstijl als qua uiterlijk vaak denken aan Tyson Chandler. NBA-teams moeten dus echter nog minstens een jaar wachten op deze defensieve diamant.

 

 

Wachten zullen ze in de NBA ook nog minstens een jaar moeten doen op Montrezl Harrell. De forward keert namelijk terug naar de Louisville Cardinals, ondanks eerdere berichten dat hij zich beschikbaar zou stellen voor de draft. Harrell sloot zijn tweede seizoen af met gemiddeld veertien punten, acht rebounds, één block en één steal met een schotpercentage van 61. Hij heeft alles om een verbeterde versie van J.J. Hickson te worden.

 

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen