NBA: Coach Madness gaat voort

Door

Philadelphia 76ers v Denver NuggetsDe NBA Finals tussen de San Antonio Spurs en de Miami Heat mogen dan nog in volle gang zijn, de 28 andere teams in de Amerikaanse basketbalcompetitie staan ondertussen niet stil. Voor het transfereren van spelers is het wachten tot de free agency periode maar op coaching gebied zijn bepaalde teams haastig bezig.

De Detroit Pistons hebben, volgens een anoniem rapport, een nieuwe coach. Het team zal vanaf komend seizoen geleid worden door Maurice Cheeks. Die wordt de vierde coach van de Pistons in zes jaar tijd en zal het team terug naar de playoffs moeten leiden. De Pistons ontsloegen na het afgelopen seizoen Lawrence Frank.

Cheeks is aan zijn derde team toe als head coach, en zijn eerste sinds 2009. Hij was eerder vier seizoenen actief bij de Portland Trail Blazers en vier bij de Philadelphia 76ers. De afgelopen vier seizoenen was hij assistent bij de OKC Thunder. Als speler maakte Cheeks lange tijd het mooie weer als point guard van de 76ers, waarmee hij in 1983 de titel pakte.

Ondertussen is gebleken dat de Memphis Grizzlies het contract van coach Lionel Hollins niet zullen verlengen. De Grizzlies wonnen het afgelopen seizoen 56 wedstrijden, een clubrecord, en haalden de Western Conference Finals. Maar dat was onvoldoende voor de club om verder te werken met Hollins, die er net zijn vijfde seizoen had opzitten. Hollins coachte de Grizzlies eerder van in 2004/2005 en was ook actief bij de Vancouver Grizzlies in 1999/2000.

Voor verder coaching news is het wachten op de resultaten van de zoektocht die de Brooklyn Nets en LA Clippers momenteel ondernemen. Bij de Nets zou Jason Kidd in beeld zijn, bij de Clippers wordt de naam van George Karl vaak vermeld.

Foto: Getty Images

 

1 Reactie
  1. jb 7 jaar ago

    Kidd naar de Nets, Karl gaat naar de clippers en komt er achter dat er ook daar geen echte defense bestaat, Hollins gaat de Nuggets leren verdedigen en pakt volgend jaar minimaal de conference finals met Denver

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen