NBA-bijltjesdag game 7: Clippers en OKC gaan door

Door

BannerPlayoffs
Een play-offserie die nog wel drie maanden had mogen duren: de Los Angeles Clippers tegen de Golden State Warriors. Voor de neutrale fan een confrontatie om van te smullen en dat bewees wedstrijd zeven wederom. De Clippers trokken uiteindelijk aan het langst eind: 126-121. In Oklahoma verliep game seven iets rustiger. De Thunder versloegen de Zach Randolph-loze Memphis Grizzlies iets eenvoudiger: 120-109.

Puur spektakel in Los Angeles. De start is nog voor de Warriors, die na het eerste kwart een voorsprong van tien punten hebben. Wederom speelt Stephen Curry magistraal – en daarom is het zonde dat het feest na vandaag voorbij is en dat de Western Conference overladen is met prachtige teams. De Clippers snoepen er voor de rust nog twee punten van de voorsprong af, waardoor een knotsgekke tweede helft weer in het verschiet ligt. En dat gebeurt dan ook, mede door de kenmerkende Clippers-dunks.

jordan

De slotfase is er één om in te lijsten: four point plays van Steph Curry, dribbelende en passende Blake Griffin, driepunters van Draymond Green en dunks van DeAndre Jordan. Een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Beide teams gaan gelijk op in het vierde kwart. Als Jordan bij de stand 110-109 voor de Clippers een belangrijk block maakt, loopt het verschil op en moeten de Warriors gaan forceren. Bij een gemiste driepunter van Curry met nog 22 seconden te gaan, is het voorbij. Uiteindelijk scoort Curry 33 punten en negen assists. Chris Paul noteert 22 punten en veertien assists, terwijl Jordan vijftien punten, achttien rebounds en drie blocks laat bijschrijven. Doc Rivers was blij!

docrivers

Highlights
Zo vanzelfsprekend was de zege helemaal niet voor de Clippers

Deze buzzer beater van Curry gaat net niet door

Deze crazy lay-in van Griffin uiteraard wel

griffin

En wederom gooide Curry er weer wat four point plays uit

curry

Deze vrouwelijke fan in de achtergrond trekt alles nog een keer recht

clippersfan

En deze vrouw heeft wat verdwaalde popcorn tegen haar huig geplakt zitten

popcorn

Thunder na bibberende start overtuigend over Grizzlies

Even leek het mis te gaan in Oklahoma. De Memphis Grizzlies (zonder de geschorste Zach Randolph) starten beestachtig en zetten OKC op elf punten achterstand, mede door de sterke Marc Gasol. Dan komt echter de klad erin. Kevin Durant en Russell Westbrook draaien warm en laten monstercijfers noteren. Voor de rust zijn de rollen al omgedraaid en leidt OKC met 61-58. Daarna loopt de score alleen maar op. In het vierde kwart is de voorsprong zelfs nog even twintig punten. Kevin Durant noteert 33 punten (vijf uit vijf driepunters) en acht rebounds, terwijl Westbrook een vette triple-double scoort met 27 punten, zestien assists en tien rebounds. Bij de Grizzlies doen alleen Gasol (24 punten) en de -geblesseerde- Mike Conley (twintig punten) wat tegen. Einduitslag: 120-109, ondanks dit bloopertje van Westbrook.

westbrookfaal

Na zeven spectaculaire, uitzinnige en vooral spannende wedstrijden mogen de Clippers tegen Oklahoma City Thunder gaan uitmaken wie er naar de Conference Finals mag. En dat allemaal al maandagavond! Evenals de Indiana Pacers, die afgelopen nacht ook game 7 overleefden.

Highlights:
Als cadeautje krijgt Kevin Durant maandagavond de MVP-bokaal voor beste speler in het reguliere seizoen

Monstergame voor Russ

Dunkende point guard alert!

jackson

En dus wonnen de Grizzlies niet

Pas op heren van de pers!

gasol

Pure KD-porno

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen