NBA 30 in 30: Golden State Warriors

Door

Warriors

De NBA-redactie van SportAmerika richt zijn blik op het aanstormende seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NBA Preview: 30 in 30, in volgorde van hun prestatie van vorig seizoen. Vandaag: de Golden State Warriors.

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen presteerden de Golden State Warriors prima. Ze wonnen voor het eerst sinds 20 seizoenen nog eens meer dan 50 wedstrijden. In de eerste ronde van de Western Confrence play-offs werd echter na zeven wedstrijden verloren van de LA Clippers. Dat was toch enigszins teleurstellend, omdat vooraf de verwachtingen redelijk hoog lagen. Helaas waren de Clippers al na één ronde het eindstation, en zodoende eindigde het succesvolle seizoen toch nog in mineur.

Nieuwe coach
In: Steve Kerr (coach) Leandro Barbosa, Jason Kapono, Shaun Livingston, James McAdoo

Uit: Hilton Armstrong, Mark Jackson (coach), Kent Bazemore (Hawks)  en Jermaine O’ Neal (free agent)

De Golden State Warriors hebben een prima uitgebalanceerde selectie. Met een ervaring van jonge en oude spelers zijn alle ingrediënten aanwezig voor een succesvol seizoen. Coach Steve Kerr kan beschikken over ervaren spelers als Andre Iguodala, Andrew Bogut, David Lee en Jason Kapono. Daarnaast zijn de twee belangrijkste spelers in de naam van Stephen Curry en Klay Thompson nog altijd maar respectievelijk 26 en 24 jaar oud.

Naast de Splash Brothers en de ervaren spelers zijn de getalenteerde Harrison Barnes, Brandon Rush en Draymond Green de jonge honden die zich dit seizoen willen bewijzen onder nieuwe coach Steve Kerr.

Nieuwe coach

Dit seizoen staat Steve Kerr aan het hoofd van GSW. Dit is zijn eerste baan als coach in de NBA. De 49-jarige Kerr was de afgelopen jaren te zien als analist bij NBATV. De oud-speler van onder andere de Chicago Bulls en San Antonio Spurs kan teren op jarenlange en rijke ervaring als speler. In totaal wist Kerr als speler vijfmaal kampioen te worden in de NBA: twee titels met de Spurs en drie met de Bulls.

Toch wordt Kerr meteen in het diepe gegooid als hoofdcoach van de Warriors. Waar generatiegenoten beginnen met een baan als assistent-coach, wil Kerr zich meteen bewijzen als hoofdcoach. Een gewaagde maar gedurfde poging van Kerr.

Splash Brothers
Stephen Curry was afgelopen seizoen bij de Warriors de onbetwiste leider. De snelle schutter was met een gemiddelde van 24 punten per wedstrijd topscorer van zijn team. Samen met Klay Thompson vormen de ”Splash Brothers” een goed duo. Beide spelers nemen per wedstrijd een groot deel van de score voor hun rekening, en zijn onmisbaar geworden in het systeem van de Warriors.

Prognose 2014-2015
Criticasters meenden dat onder voormalig coach Mark Jackson geen progressie meer werd geboekt. Met een fris gezicht voor de groep hoopt men bij de Warriors op nieuwe successen. De Warriors werden voor het laatst kampioen in 1975, en met Kerr wil deze franchise toewerken naar een nieuw kampioenschap. Men weet dat dit het aankomende seizoen nog niet zal gebeuren, maar stapsgewijs moeten de Warriors zich gaan meten met de besten.

Dit seizoen ligt er dus een mooie uitdaging te wachten voor Steve Kerr en zijn Golden State Warriors. Met een mix van jonge  en ervaren spelers moeten de Warriors in staat zijn om opnieuw minstens 50 games te winnen misschien wel twee of drie rondes te overleven in de play-offs. Aan Steve Kerr de taak om deze doelstelling te bewerk stellen.

Vorige previews30. Milwaukee Bucks / 29. Utah Jazz / 28. Philadelphia 76ers / 27. LA Lakers / 26. Orlando Magic / 25. Sacramento Kings / 24. Boston Celtics / 23.New Orleans Pelicans / 22. Detroit Pistons / 21. Denver Nuggets. / 20. Cleveland Cavaliers / 19. Minnesota Timberwolves / 18. New York Knicks / 17. Phoenix Suns / 16.Atlanta Hawks / 15. Dallas Mavericks / 14. Charlotte Hornets / 13. Memphis Grizzlies / 12. Brooklyn Nets.

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Bahadir 5 jaar ago

  Met Curry en Thompson beschikken de Warriors, naar mijn mening, over de beste backcourt in de NBA. Hier een leuk artikel die tevens ook mijn mening goed reflecteert: http://bleacherreport.com/articles/2217072-ranking-the-best-backcourts-in-the-nba-entering-2014-15-season.

  Curry is offensief uitermate effectief en penetreert ook steeds meer naar de basket i.p.v. alleen afstandsschoten te nemen. Ook is hij zichzelf steeds meer aan het manifesteren als de beste 3-puntschutter die de NBA ooit gezien heeft. En hoewel hij verdedigend niet de beste is, heeft hij zich op dit vlak wel degelijk verbeterd t.o.v. de voorgaande jaren.

  Thompson kan ook 3-puntsbommen lossen als de beste, maar deze jongen is veel meer dan een ‘shooter’ alleen. Net als Curry maakt ook Thompson steeds meer ‘drives’ naar de basket. Verder heeft hij zich ook ontwikkeld tot een hele goede verdediger.

  En hoewel deze twee spelers natuurlijk het uithangbord van de Warriors zijn vind ik het erg jammer dat andere belangrijke spelers als Iguodala, Lee en Bogut niet eens vermeld worden in deze analyse.

  Iggy is namelijk de motor van dit team. Met zijn lockdown defense behoort hij tot de League’s beste verdedigers. Hij is niet de man die er 30 per avond ingooit, maar zeker wel iemand op wie je kunt rekenen als team. Hij is de ideale man om naast Curry en Thompson te zetten. En met zijn ballhandling en passing vormt hij een dodelijk trio samen met de ‘Splash Brothers’.

  Mijn verwachting is dat de Warriors samen met de Blazers en de Mavs uit zullen gaan maken wie 4e wordt in het Westen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen