NBA 30 in 30: Charlotte Hornets

Door

Charlotte Hornets announce the signing of Lance Stephenson to the media.

De NBA-redactie van SportAmerika richt zijn blik op het aanstormende seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NBA Preview: 30 in 30, in volgorde van hun prestatie van vorig seizoen. Vandaag: Charlotte Hornets.

RIP Bobcats
De naam Bobcats (sinds 2004) was eigenlijk nooit op zijn plaats in Charlotte en de terugkeer van de Hornets in het offseason werd dan ook met gejuich ontvangen. In één klap waren de foute beslissingen van Michael Jordan, de titel ‘het lachertje van de NBA’ en het slechtste winstpercentage in NBA historie (.106 in 2011-2012) van tafel geveegd.

De shirts zien er goed uit en wat te denken van het veld? Welkom in The Hive!

charlotte

Toch gaat het al een jaar eerder weer over competitief basketball in Charlotte, met dank aan rookie-coach Steve Clifford die van de Bobcats een sterk verdedigend team maakte. Een zevende plaats met een 105.03 Defensive Rating is niet misselijk vergeleken met een 112.82 rating in het seizoen 2012-2013 (slechtste in de NBA).

Dankzij die sterke verdediging en minder balverlies wisten de Bobcats zich met een 43-39 record in de Eastern Conference te plaatsen voor de play-offs. Al Jefferson, die als free agent naar Charlotte kwam, ontpopte zich als de absolute sterspeler met gemiddeld 21.8 punten, 10.2 rebounds, 2.1 assists en een schotpercentage van 51 procent.

De Miami Heat waren in de eerste ronde met 4-0 te sterk voor de Cats, maar de wedstrijden lagen een stuk dichter bij elkaar dan de sweep doet vermoeden. Scorebordjournalistiek, zou Co Adriaanse zeggen. Wellicht had er meer ingezeten met een honderd procent fitte Jefferson, maar de Bobcats (en Big Al) konden met een goed gevoel terugkijken op het seizoen 2013-2014.

Lance we’ll make em dance
IN: Lance Stephenson, Marvin Williams, Noah Vonleh, P.J. Hairston, Brian Roberts, Hornets.

UIT: Josh McRoberts, Ramon Sessions, Luke Ridnour, Bobcats.

En net zoals een jaar geleden verzekerde Charlotte zich van een ‘grote naam’ op de transfermarkt. De Hornets sloegen snel toe op het moment dat de Indiana Pacers en Lance Stephenson het niet eens werden over een contractverlenging. BORN READY tekende voor drie jaar en 27 miljoen dollar en is nu al zeker van een basisplaats.

Uiteraard heeft Stephenson een bijsluiter, weet je nog LeBron, maar in Charlotte gaan ze van het positieve uit en dat zijn Lance’s kwaliteiten. Neem bijvoorbeeld zijn wedstrijd afgelopen seizoen tegen de Brooklyn Nets, of Game 2 van de East Finals tegen de Heat.

Voldoende shooting?
Het probleem van Charlotte is spacing in de aanval. De Bobcats waren afgelopen seizoen met 42 procent één van de slechts schietende teams in de NBA (plek 25) en het verlies van Josh McRoberts aan de Miami Heat helpt daarin niet. McBob was vorig jaar één van de betere schutters en passers in het team.

Dat zag general manager Rich Cho uiteraard ook en hij haalde niet voor niets Stephenson, Marvin Williams en P.J. Hairston naar de Hornets om de aanval de nodige impuls te geven. En Michael Kidd-Gilchrist dan?

Nou, Clifford heeft in z’n carrière nog nooit zo’n grote verandering in schottechniek gezien dan bij MKG. Dat hij een uitstekende verdediger is staat buiten kijf, maar wanneer Kidd-Gilchrist consiquent zijn jumpshots kan maken, dan hebben de Hornets er voor komend seizoen een wapen bij.

Laden

Day 2 at #HornetsCamp, @mkg14 putting up shots after practice

Weergeven op Instagram

Prognose
Met de naamsverandering en de play-offs nog vers in het geheugen willen de Hornets komend seizoen de stijgende lijn doorzetten. Wanneer Cody Zeller en Kemba Walker zich door blijven ontwikkelen en de nieuwelingen zich goed aanpassen aan de speelstijl van Clifford, dan is Charlotte in staat om meer wedstrijden te winnen en een hoger play-offplaats te pakken vergeleken met vorig jaar.

Vorige previews30. Milwaukee Bucks / 29. Utah Jazz / 28. Philadelphia 76ers / 27. LA Lakers / 26. Orlando Magic / 25. Sacramento Kings / 24. Boston Celtics / 23.New Orleans Pelicans / 22. Detroit Pistons / 21. Denver Nuggets. / 20. Cleveland Cavaliers / 19. Minnesota Timberwolves / 18. New York Knicks / 17. Phoenix Suns / 16. Atlanta Hawks / 15. Dallas Mavericks.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Marco Post 5 jaar ago

    Wat een heerlijke post-moves heeft Big Al toch! En zin om Stephenson te bekijken dit seizoen, ook al speelt hij niet meer in Indy 🙁

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen