NBA 3-on-3: Iggy belangrijkste speler op het veld

Door

JR Smith
Kan Cleveland deze series winnen als ze ISO Ball blijven spelen?

DvK: Het is niks nieuws dat de Cavs ISO spelen. Dat doen ze het gehele seizoen en ze hebben met deze tactiek The Finals behaald. Het komt er op neer dat James, Irving en J.R. Smith heel vaak zelf naar hun schot mogen zoeken en dat ziet er naast het dynamische teamspel van de Warriors soms lelijk uit. Echter denk ik dat dit wel de juiste manier van spelen is voor de Cavs, want zoals in Game 1 wel bleek is LeBron tegen het soepie elke aanval levensgevaarlijk. Sterker nog, de Cavs hadden het eerste duel lange tijd de beste papieren om als winnaar van het veld te stappen.

RvG: Het antwoord is vorig jaar in de Finals gegeven. Toen konden LeBron en Wade met Miami Heat niet opboksen tegen het teamspel van de San Antonio Spurs. Wade en LeBron gingen continu één-op-één, maar vonden weinig succes. De Cavs moeten nu echt zorgen dat ze Game 2 winnnen, want je wilt de Warriors niet in een flow. Maar ISO-ball is niet de oplossing!

JG: Nee. Teambasketbal wint het altijd van iso ball en ik zie Cleveland niet heel anders gaan spelen dan dat ze nu doen. Sorry LeBron, je bent de beste op het veld, maar je hebt niet het beste team.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen