NBA 3-on-3: Iggy belangrijkste speler op het veld

Door

Golden State Warriors v Cleveland Cavaliers

Heeft Kyrie Irving, ondanks zijn blessure, vannacht laten zien dat hij klaar is voor het echte werk?

(JG): Kyrie Irving heeft zeker laten zien dat hij klaar is voor het echte werk. Tot aan zijn blessure was hij aanvallend een goede tweede man voor de Cavaliers, maar vooral zijn verdediging was zeer opvallend en finalewaardig. Hij staat daar niet bekend om en dan zijn vier steals en twee blocks, waaronder een cruciale vlak voor tijd op Curry, echt bijzonder goed. Nu maar hopen dat hij snel herstelt, want zonder hem maken de Cavs geen kans.

DvK: Klaar voor het echte werk? Dat heeft hij volgens mij al vaker laten zien. Kyrie draagt niet voor niets de bijnaam Mr. Fourth Quarter. De guard met wonderlijke dribbels kan uitstekend omgaan met het spelen onder druk. Wel bleek dat hij fysiek eigenlijk niet helemaal klaar was voor dit duel. Hij oogde met vlagen oké, maar zeker niet honderd procent. Het is voor hem,de Cavs en de neutrale fan te hopen dat Kyrie snel opknapt.

RvG: Hoewel Kyrie fit verklaard was, is hij natuurlijk niet honderd procent. Dat is jammer, want de Cavs hebben fitheid nodig om het de Warriors enigszins moeilijk te maken. Of er moet weer een Dellevadova-mania losbarsten. Maar die kans acht ik net zo groot als dat Kendrick Perkins een halfcourt gamewinning buzzer-beater zal maken!

Ook leuk om te lezen