NBA 3-on-3: Iggy belangrijkste speler op het veld

Door

Memphis Grizzlies v Golden State Warriors

Wie was in Game 1 de belangrijkste speler bij de Warriors?

Rob van Gameren (RvG): Andre Iguodala is de Danny Green van de Golden State Warriors, oftewel de plaaggeest van LeBron waar Green dat vorig jaar in de Finals was. Steengoede defense. En hoewel King James 44 punten had, was hij minder in staat om teamgenoten te bedienen. Met name het optreden van JR Smith in de tweede helft was belabberd met veel gemiste open schoten. Die moeten echt binnen vallen om de serie spannend te maken.

Jelle Grunstra (JG): Zonder twijfel Andre ‘Iggy’ Iguodala. Met zijn ervaring gaf hij de Warriors de broodnodige steun vanaf de bank. Aanvallend was hij bijzonder goed op schot (6-8 FG, 15 punten), maar het was vooral zijn verdediging op de bijna niet te stoppen LeBron James. Druk op de juiste momenten, James meer dwingen tot het nemen van afstandstandsschoten en op deze manier zijn ritme proberen te breken. Iggy’s spel gaf de Warriors net dat beetje extra om de wedstrijd te winnen.

Daan van Kooten (DvK): Stephen Curry was als gewoonlijk de belangrijkste speler. Zonder echt te domineren was hij toch weer goed voor een keurige 26 punten (10-20 FG) met daarnaast acht assists. De shake waarmee hij LeBron James de bosjes in stuurde was er één om je vingers bij af te likken. Verder was er natuurlijk Andre Iguodala die in het vierde kwart uitstekend verdedigde, driepunters raakte op één schoen en het publiek op de banken kreeg met een fastbreak dunk.

Ook leuk om te lezen