NBA 3-on-3: De laatste week voor de play-offs

Door


3. Een groot gedeelte van de ploegen is al uitgeschakeld voor de play-offs. Wie van de lottery teams van dit jaar heeft volgens jou de mooiste toekomst?

WH: Ik kan niemand anders bedenken dan de Los Angeles Lakers. Ze hebben een paar geweldige talenten met onder andere Lonzo Ball, Kyle Kuzma en Brandon Ingram. Aan het begin van het seizoen leek het allemaal wel mee te vallen na de hype rond Ball. De tweede helft van het seizoen laat de jonge point guard mijns inziens echter zien dat hij de potentie heeft om een zeer goede en belangrijke speler te worden voor de Lakers. Daarnaast hebben de Lakers deze zomer de mogelijkheid om twee grootverdieners binnen te halen. De geruchten over de komst van LeBron James en Paul George gonzen al het hele seizoen rond in NBA-land. Veel van de nabije toekomst van de Lakers hangt dan ook af van wat ze met hun capspace gaan doen.

RdR: Het is heel moeilijk om te zeggen wie de mooiste toekomst heeft van de slechtste teams dit jaar. Maar ik denk toch de Lakers. Ze hebben een hele jonge groep en Magic Johnson heeft een aantal fouten die de franchise heeft genaakt al hersteld. Kuzma is wat oud voor een rookie maar hij heeft laten zien dat hij een hele goede speler kan worden. Daarnaast beschikken ze ook nog steeds over Ingram die ook vooruitgang heeft laten zien dit jaar. Ball had ontzettend veel druk op z’n schouders maar hij heeft vaak genoeg laten zien dat hij een bijzondere speler is en een ster kan worden. De Suns hebben nog altijd Booker maar ze moeten goede acties ondernemen als ze een contender willen worden. De Knicks hebben Porzingis nog maar ik heb weinig vertrouwen in die franchise om echt mee te gaan doen voor een championship.

NvdV: Dit kan eigenlijk maar één team zijn: Los Angeles Lakers. Veel jonge spelers met genoeg potentie én heel belangrijk: genoeg cap-space. Hiermee kunnen ze een paar mooie grote spelers binnen hengelen. Lonzo Ball in een tandem met LeBron James word vaak genoeg genoemd maar ook in combinatie met Paul George heb je een zeer goed tandem. Vooral door de cap space maakt het dat veel spelers in ieder geval de Lakers in het achterhoofd houden. Het weer en de business mogelijkheden pleiten in veel gevallen voor een paar jaar spelen aan de West Coast.

Ook leuk om te lezen