NBA 3-on-3: Wie is het slechtst van het slechtst?

Door

3on3

Na ongeveer een kwart van het NBA-seizoen is het wel tijd om wat conclusies te trekken. En bijna geen conclusie is dit jaar in de NBA makkelijker te trekken dan welke conferentie de slechtste is. Dat is namelijk de Eastern Conference. Maar wie is het slechtste van de slechtste? Vorig weekend speelden de twee slechtste teams van de Eastern Conference tegen elkaar. De Philadelphia 76ers namen het op tegen de Detroit Pistons. De Sixers, tot dan toe unaniem het zwakste geachte team in de NBA, wonnen. Wie is nu dan de slechtste?

Detroit Pistons v Miami Heat

1. Welk team eindigt dit seizoen met het slechtste record?

Michiel Jonkman (MJ): De 76ers. Het is echt een ongelooflijk zootje ongeregeld daar. Alexey Shved, een Rus waar zelfs Poetin niet blij van wordt. Luc Mbah A Moute, een Kameroener prins die à la Eddie Murphy verdwaald is in Amerika. Zelfs bij het snijden van uien moet ik minder huilen dan bij het kijken naar Philadelphia.

Daan van Kooten (DK): De Detr.. Nee, de 76ers zonder twijfel. Wekelijks zie ik nieuwe namen in de line-up verschijnen en onbekende koppen op de bank. Het is bijna genant dat deze mannen opgesteld mogen worden. Toch bezit de selectie meer talenten dan andere laagvliegers, zoals de LA Lakers. Met MCW, McDaniels, Noel en dadelijk Embiid, Saric en een nieuwe lottery pick is wel hoop op verbetering bij de verwaarloosde fans.

Anouar Amrani (AA): Als de Pistons met dat spelersmateriaal en zo’n coach onderaan eindigen, ga ik emigreren naar Oezbekistan. De 76ers willen tanken (al geven ze dat niet graag toe), die gaan nog 2 keer winnen en dan is het klaar met ze dit seizoen. Dus Philly onderaan.

 

Philadelphia 76ers v Houston Rockets

2. Welke speler baalt op dit moment het meest van zijn team?

DK: Eigenlijk is dat iemand van een ander team. Kobe Bryant, maar zijn ego is daar deels verantwoordelijk voor. Zijn aanwezigheid was voor andere sterren reden om elders te tekenen, met als gevolg zijn huidige, tweederangs teamgenoten. Het is wel eeuwig zonde dat Bryant niet mee kan doen om de prijzen in de winter van zijn loopbaan.

AA: Michael Carter-Williams doet alles voor de 76ers. Hij en Rondo hebben helaas te maken met enorme concurrentie op de point guard positie in de NBA, dan is het moeilijk om te vertrekken. MCW laat zien dat hij een toekomstige All-star is, al moet hij daarvoor wel met zijn team gaan winnen.

MJ: Zonder twijfel Drew Gordon. In het meest dramatische team van de NBA kreeg hij de minste speelminuten: 7,9 minuten per wedstrijd. Extra reden om te balen: hij is net gewaived, dus uit de NBA gebonjourd. Als je niet goed genoeg bent voor het slechtste team van de NBA is er iets goed mis met je.

 

Dallas Mavericks v Philadelphia 76ers

3. Wat is het meest opbeurende moment voor beide teams dit seizoen?

AA: Als ze meer dan 10 wedstrijden weten te winnen. Met name voor Philadelphia gaat dat moeilijk worden. 10 wedstrijden winnen voor die teams is alsof je de play-offs haalt.

MJ: Dat kan alleen 7 oktober 2015 zijn. Toen werd NBA 2k15 gelanceerd, en dat spel is de enige manier waarop beide ploegen nog bovenaan kunnen eindigen dit seizoen. Zou me niks verbazen als de spelers dat avond in, avond uit spelen om met een goed gevoel naar bed te gaan.

DK: Dé block van KJ McDaniels en zijn goede spel sinds die geweldige highlight. De rookie is verdedigend zeer getalenteerd. Zijn productie aan blocks is voor een small forward erg zeldzaam. Daarnaast maakt zijn atletisch vermogen hem een spectaculaire afmaker. Philadelphia mag in zijn handjes knijpen met de 32ste pick van de draft.

Foto’s: Getty Images.

Ook leuk om te lezen